Hotel Tylösand

Hotel Tylösand – Spa, sol och sommar

Hotel Tylösand ligger sju kilometer från Halmstad, Sveriges sommarstad 2014, och är för många svenskar både en badortsidyll och ett sommarmåste. Som en av Sveriges mest kända badorter, stoltserar Tylösand med två 18-hålsbanor (mycket viktigt i området) samt 7 kilometer lång sandstrand. Och helt slående vyer.

Redan 1920 inrättades här ett värdshus med havsbad, tio gästrum och en ansenlig mängd tinnar och torn av hovfotografen Johan Hallberg. Denne hade då franska Trouville som förebild. Sedan dess har mycket förändrats.

Efter en period som ägd av kommunen, togs Hotel Tylösand över av resebyråkedjan Reso, men ägs idag av affärsprofilen Björn Nordstrand och artisten Per Gessle. Hotellets VD, Elisabeth Haglund, har jobbat här sedan innan det blev privatägt. Att hon är stolt över hotellet går inte att missta sig på. Och hon tar service på största allvar.

Hotel Tylösand_VD Hotell Tylösands VD Elisabeth Haglund

“- Jag säger ofta till personalen att om det behövs hjälp med något, bära bagage eller vad som helst – ring mig. Servicen är det allra viktigaste!”  Och det märks. Maten, atmosfären och omgivningen överträffas egentligen bara av en sak – just servicen. Ingenting är omöjligt, allt kan fixas. Och det gillar vi skarpt. 

Men vad gör man på plats, frågar ni. Ja, vad gör man INTE? Ingen sommar utan Tylösand, säger de själva och kommer man hit en solig dag under sommarsäsong är det är inte svårt att förstå varför.

Förutom en helt underbar strand kan man nämligen njuta av ett sommarprogram som heter duga. Strax efter klockan 14 börjar strandens gäster röra sig mot hotellets After Beach, och sedan är det full rulle hela kvällen på hotellets barer och nattklubb.  

Hotel Tylösand_efterrätt

Rena smaker på restaurang Tylöhus

Den hungrige kan välja mellan klassiska svenska smaker på restaurang Tylöhus, vars rena smaker och omfattande vinlista imponerade. Efter en något intetsägande förrätt njöt Lyx.se av både en ytterst välsmakande varmrätt och en helt utsökt efterrätt.

Hotel Tylösand kan även erbjuda en rejäl köttbit på Leif’s Bar & Grill, skaldjur i Bettans Bar och lättare tilltugg i Titus Tapas. Leif’s Terasser ligger mellan solgården och stranden – här kan du också njuta smakfulla rätter i den ljumma sommarkvällen.

– Vi har något för alla, säger Haglund.

Och det kan hon ha rätt i.

Även marknadschefen Anders Rick poängterar sommarens nöjesutbud.

-Det är alltid något som händer här – men när alla våra krogar är i gång är det en fantastisk kvalitet på vad vi kan erbjuda. Vi är väldigt bra på det; på nöje och på sommar, säger han till Lyx.se.

Hotel Tylösand_säng_rum Underskatta inte vikten av ett bekvämt rum

Om man snarare söker nattsömn än nattsudd kan ett bekvämt rum även utlovas. Hotellrummen kommer i Classic, Deluxe och Svit. Sammanlagt har hotellet 230 rum och 29 konferenslokaler, samt en kongresshall som kan ta 700 gäster.

Men inte nog med det – i gymmet tränar du med havsutsikt som heter duga, samt kan ta del av 53 pass i veckan – allt tillgängligt gratis för hotellets gäster. I spa:et kan du löga dig i en stor saltvattenpool, jacuzzis samt en isvak för den orädda.

Hotel Tylösand_pool_spa Saltvattenspoolen

I relaxavdelningen kan du njuta av tystnaden, vila i den eukalyptus-doftande ångbastun, få igång cirkulationen i den japanska kneippen (fotbadsbehandling) samt ta in den spektakulära utsikten i utomhuspoolen. Det finns även en mängd behandlingar att tillgå för den som vill ha ett skönhetslyft. Även här visar sig en service-känsla som inte gör en besviken med trevlig personal som tog sig lite extra tid i slutet av dagen för ett par trötta resande i behov av massage och ansiktsbehandling.

Hotel Tylösand_utomhuspool Utomhuspoolen

Hotel Tylösand bjuder även på konstupplevelser i form av fotoutställningar och utställda konstverk. De flesta är till salu och man kan plocka med sig en katalog från receptionen där både namn och pris är listade. Tack vare Åsa och Per Gessles privata samling kan hotellets gäster njuta förstklassig konst överallt i hotellet – till och med på toaletterna.

Är man speciellt intresserad av Per Gessle, ska man passa på att kika på Roxette och Gyllene Tiders samlingen som hänger inne på hotellets nyrenoverade nattklubb Leifs Lounge, öppen året runt.

Per Gessle sparar allt – och det är vi mycket tacksamma för, skrattar Haglund.

Hotel Tylösand_Leifs Lounge dukat för konferens Leifs Lounge

Har man riktig tur, kanske man får en skymt av Gessle själv.

– Per jobbar i Stockholm men när de är hemma är de ändå här rätt så ofta och äter, berättar Haglund.

Ett besök på Hotel Tylösand kan varmt rekommenderas – om inte för att det är ett härligt hotell så för att omgivngen är helt slående. Havet, sanden, tallarna och ljuset gör platsen helt magisk, vare sig man ser det från utomhuspoolen, från sitt hotellrum, från en av restaurangerna eller från en filt på stranden.

Hotel Tylösand_havet