beach 2014

Förbered dig inför beach 2014 – Circle of Life

I inläggen “Circle of Life” skriver Jeanette regelbundet om nyheter och ger sina bästa tips inom ekologisk näringsrik kost, organisk naturlig skönhet, balanserad träning, hållbar hälsa och holistisk livsstil. 

Sommaren, och därmed beach 2014, närmar sig med stormsteg och det är dags att både förbereda och skydda huden mot de starka solstrålarna. Samtidigt kan det vara en idé att trimma musklerna och hitta den rätta bikiniformen genom både träning och rätt kost – varför inte kick-starta våren med en detox, in med det nya och ut med det gamla!

Detox renar kroppen från slaggprodukter och avgiftar organen från transfetter, färgämnen, konserveringsmedel och fria radikaler. Under en detox undviker man koffein, alkohol, salt, gluten, socker, laktos och ägg.

Ofta upplever vi att de första dagarna är plågsamma under en detox, abstinens och trötthet drabbar dom allra flesta när gifterna börjar lämna kroppen vilket gör det till en tuff utmaning. I gengäld får vi bland annat mer energi, förbättrat hår, hud och naglar, bättre sömn, balanserad mage och tarm – och många går ofta ner några kilo i vikt.


Kost


beach 2014 morotsjuice

Brun utan sol- juice
Ge huden bästa möjliga förutsättningar för den antågande solen med en frisk morotsjuice. Med rätt näringsnivå i kroppen får du en friskare hy med lyster och en jämnare brun färg.

Ingredienser till 2 glas
8 morötter
1 grapefrukt
1 äpple
1 citron
1 bit färsk ingefära

Pressa grönsakerna och frukterna i en råsaftcentrifrug eller ännu bättre i en slowpress juicer. Servera i ditt favoritglas med ett sugrör och ett par isbitar.

Blomkålsris med färska örter och chili
Är du sugen på att prova på att detoxa men har svårt att hitta inspiration? Då vill jag tipsa om en näringsrik måltid som också är en av mina favoritluncher. Oavsett detox eller inte, min goda blomkålsris med färska örter och chili bör testas, den är både snabb och enkel att göra.

beach 2014 blomkålsrisIngredienser till 4 portioner
1 stort blomkålshuvud
Färska örter (välj t.ex bland persilja, koriander, oregano, timjan, vattenkrasse, körvel, mm)
1röd chili alt fermenterad habanerosås (finns i välsorterade matbutiker)
2 msk torkad mald gurkmeja
2 msk Tahini (fermenterad glutenfri soja)
2-3 msk blancherad mandelsmör (ett vitt mildare mandelsmör)

Börja med att riva blomkålen med det största hålen på rivjärnet. Blomkålsriset kan sedan kokas i några minuter om man önskar en varm rätt och är känslig mot råkost. Hacka chili och de färska kryddorna, blanda allt med blomkålen. Droppa över tahini och mandelsmör, krydda med gurkmeja. Dekorera med några extra gröna blad.


Hälsa


beach 2014 fötter

Sommarparadis för trötta fötter
För det mesta uppmärksammar vi våra fötter först såhär innan sommaren sätter igång och sommarsandalerna står redo att börja användas. För tyvärr så tar vi ofta våra fötter för givna, men tänk på att det är dom som ska bära oss genom hela livet! Det viktigt att vi är rädda om våra fötter och håller dom friska – våra fötter skulle må bra av lite extra ompyssling året runt och har man inte skött om dom rätt är det hög tid att göra det nu inför den nya säsongen. På Stockholms mysigaste spa, Sparadiset, kan man njuta av en härlig spa-pedikyr som gör gott för både fötter och själ.

Behandligen börjar med ett mjukgörande aromafotbad innan fötterna filas lena. Därefter ges en mjukgörande fotskrubb och för att få riktigt babyfina fötter läggs sedan en skön fotinpackning. När fötterna är klara klipps och filas naglarna och nagelbanden. Allt avslutas med en lång fotmassage samtidigt som en välgörande creme masseras in. Om man vill får man även naglarna lackade.


Skönhet


beach  2014_ naturligt solskyddSolskydd med ecocert
Malign melanom är den cancertyp som ökar mest så det är viktigare än någonsin att skydda den vinterbleka huden mot vårsolens starka strålar. Hudläkare rekommenderar att vi använder minst solfaktor 25.

En favorit på solskyddshyllan är Eco Cosmetics produkter som enbart innehåller fysikaliskt filter. Krämerna i serien erbjuder fullt spektrum UVA-/UVB-skydd och innehåller inga kemiska filter eller nanopartiklar. Skyddet uppnås istället genom en kombination av mineralpigment, havtorn och olivolja.

beach 2014 sminktest

Test av concealers  
Naturkosmetika är ett självklart val för den som vill kroppens och naturens bästa – idag finns mängder av fantastiska produkter att välja mellan men det kan vara svårt att avgöra vad som är bra och dåligt på marknaden. Med mina tester hoppas jag därför att vägleda er rätt i skönhetsdjungeln.

Denna gång har jag testat två olika concealers som finns på marknaden, båda i den ljusaste versionen.

Benecos concealer ska täcka både mörka ringar under ögonen och dölja blemmor men dessvärre håller den inte måttet. Krämen klumpar sig och lägger sig som ett lager ovanpå huden och resultatet blir därför inte naturligt. Jag tycker också att färgen är för gul för att vara i den ljusaste nyansen.
Ca pris 89:-. Betyg 1/5.

Logona concealer täcker både mörka ringar under ögonen och döljer blemmor på ett fint silkig sätt. Den lätta krämen gör att det är enkelt att applicera och ger en perfekt finish. Trots den relativt stora prisskillnaden är Logona Concealer väl värd de extra slantarna.
Ca pris 159:-. Betyg 5/5.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.