strandmode

Sommarens strandmode – tre designers du inte vill missa

Tröttnat på förra årets bikini? Vi ger dig ny inspiration till stranden med unika designers som anammat begreppet “lyx” fullt ut. Först ut är Brasiliens okrönta drottning av exklusivt strandmode – Lenny Niemeyer.
 


Det är kanske lätt att tro att brasilianskt strandmode enbart handlar om en minimal, neonfärgad tygbit som täcker det allra nödvändigaste. Även om detta må vara sant i många fall så representerar Lenny Niemeyers design någonting helt annat – badkläder som är både sofistikerade och fashion forward.

Hennes kännetecken är en nedtonad färgpalett med strama linjer som kommit att tilltala en stor skara internationella modelejon.

strandmode

badmode2

MARYAN MEHLHORN

Med en bakgrund som korsettdesigner sedan 1940-talet, är det ingen överraskning att tyska designern Maryan Mehlhorn vet hur man gör badkläder och strandmode som framhäver den kvinnliga kroppen. Hennes fokus ligger särskilt i att ta fram tyger som formar kurvorna, kombinerat med lekfulla mönster som ger en optimal silhuett – oavsett kroppstyp.

Vårens kollektion är mångfacetterad med inslag av 60-tal, art deco-influenser, härliga pasteller och färgsprakande safari.

strandmode

strandmode

ELLE-EN-JETTE

Victoria Baker-Harber är en av Storbritanniens mest omtalade it-girls just nu. Som modedrottning i “Made in Chelsea” ser vi henne allt som oftast, oklanderligt klädd, i sällskap med flanören Mark-Francis Vandelli. Efter studier på London College of Fashion har Victoria skapat en egen linje strandmode som representerar såväl tidlös elegans à la Monaco, som glamourös St Tropez-edge.

Debutkollektionen “Olympia” som lanserades 2013 får stående ovationer av Lyx undertecknade som i skrivande stund lider ett skenande habegär efter slutsålda baddräkten “Aphrodite”.

strandmode_ellen jette2

strandmode_elleen jette1d

COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.