Upptäck 7 härliga hudvårdsprodukter med tea tree-olja

Tea tree-olja har länge använts i allt från te och som lindring mot hosta till att behandla förkylningar, akne, fotsvamp och sår. I dag har den multifunktionella oljan även tagit ett steg längre in i vår vardag, nämligen rakt in i vår makeuprutin.

Tea tree-olja är en eterisk olja med ursprung i östra Australien. Oljan utvinns genom ångdestillation av löv och grenar och har under flera århundraden varit känd för sina antibakteriella och läkande egenskaper.

Två företag som sedan tidigare satsat starkt på att använda sig av oljan är The Body Shop och Australian Bodycare. Australian Bodycare har insprierats av traditionella läkemedel och har en komplett hud- och hårvårdsserie med tea tree-olja. The Body Shop lanserade 2009 Tea Tree-serien med produkter anpassade för fet och oren hy. Serien har blivit en bästsäljare och får nu ett nytt tillskott i familjen i form av en BB-cream.

Vi på Lyx.se tror starkt på att vi kommer få se mer av den mångsidiga oljan framöver. Till dess bjuder vi på sju olika produkter med tea tree-olja som passar perfekt att använda nu i vår:

tea-tree-olja-hudvård

1. Tea Tree Flawless BB Cream


The Body Shop lanserar den 25 april en djuprengörande BB Cream. Den innehåller ekologisk Community Fair Trade producerad tea tree-olja från Kenya och motverkar orenheter samtidigt som den jämnar ut hudtonen.
Pris: 150 kr/40 ml

2. Facial Cream – Australian Body Care

Närande ansiktskräm med tea tree-olja för alla hudtyper. Innehåller även aloe vera som ger lugnande och skyddande egenskaper. Krämen vårdar, tillför fukt och ger ny energi.
Pris: ca 164 kr/50 ml

3. Body Lotion – Australian Body Care

Vårdande body lotion med 4,5 procent tea tree-olja, idealisk för alla hudtyper. En effektiv lotion som behandlar torr, öm och sprucken hud. Passar även perfekt efter solning för att lugna och kyla huden.
Pris: ca 155 kr/200 ml

4. Tea Tree Cool & Creamy Wash – The Body Shop

En djuprengörande ansiktsrengöring som kan användas dagligen. Motverkar effektivt oren hy och ger en frisk, svalkande efterkänsla.
Pris: 115 kr/100 ml

5. Tea Tree Facial Wash – The Body Shop

En gelébaserad rengörare som kan användas varje dag. Avlägsnar överflödig olja utan att torka ut huden.
Pris: 40 kr/100 ml

6.  Tea Tree Face Mask – The Body Shop

En svalkande mask som rengör fet och oren hy på djupet. Huden känns både fräsch och smidig efteråt.
Pris: 150 kr/100 ml

7. Tea Tree Oil – Australian Body Care

Olja som kan appliceras direkt på huden med bomull eller bomullspinne flera gånger dagligen för att behandla finnar och akne. Är även bra vid insektsbett och andra hudirritationer.
Pris: ca 65 kr/10 ml

ABC-produkterna hittar du i välsorterade hälsobutiker samt online.

Cred till bakgrundsbild i slider: Motiqua/Flickr via Creative Common Attribution 2.0