Gaston Wine Exploring – ett nytt sätt att dricka vin

Du har hittat den där trevliga restaurangen på semestern. Du kom faktiskt tillbaka flera kvällar på raken. Vinerna var sublima och perfekt matchade med maten. Du blir så till dig att du faktiskt vill köpa med dig ett par flaskor av din favoritodlare från Bourgogne…. En utopi i Sverige? Inte längre visar det sig.


KONCEPTET
Från Gaston Wine Exploring får man utvalda viner att uppleva hemma eller i vinbaren. Alla viner berättar sin egen historia. antingen väljer man själv bland de i dagsläget cirka hundratalet viner. Eller någon av de framtagna kollektionerna. Sommeliererna har samma funktion i vinbaren som i e-handelsbutiken, nämligen att guida dig till en riktigt bra vinupplevelse. Vinerna i e-handelsbutiken är noga utvalda av de som arbetar på Gaston Wine Exploring och man lanserar regelbundet kollektioner, både per sommelier och på olika teman, där man plockat ihop sådant som de vill att du ska upptäcka.

Bakom Gaston Wine Exploring, eller Gaston Vin, döljer sig Sveriges internationellt mest kände kock, Björn Frantzén. Frantzén har samlat ett ‘sommelier all-star team’ kring sig:

Gaston Wine Exploring Jon Lacotte

Jon R Lacotte 
 Tidigare restaurangchef på Restaurant Frantzén. 
Influerad av sina franska rötter och inspirerad av den vinkultur som funnits i Provence i tusentals år.

Gaston Wine Exploring Fredrik Lundberg

Fredrik Lundberg Tidigare sommelier på PM & Vänner i Växjö, ledamot i Svenska Sommeliergillet och uppfinnare av titeln r & r-sommelier.

Gaston Wine Exploring Zvonko 'Zwampen' Sokcic

Zvonko ‘Zvampen’ Sokcic Kocklegend i Stockholms krogvärld som även driver vinimporten Vinopia. Han ser till att du aldrig behöver vara utan saftiga jänkar-Cabernet, varken hemma eller på vinbaren.

Gaston Wine Exploring Johan Agrell

Johan Agrell
 Tidigare restaurangchef på Fäviken Magasinet som lämnat fjällmiljön för att ratta Sveriges roligaste vinbar och förse dig med vin från några av Europas allra bästa producenter.

Gaston Wine Exploring

KOLLEKTIONERNA
Gaston Wine Explorings kollektioner är framtagna för att göra det enklare för dig att välja vin ur sortimentet. Nya kollektioner sätts regelbundet ihop på olika teman och per sommelier. Kul att kunna följa en sommelier och dennes smakpreferenser tycker jag. Just nu har Johan Agrell och Jon Lacotte precis varit en sväng i Paris för att ta tempen på vinbarsscenen. Med sig hem fick de inspiration till en kollektion dedikerad till våren i den franska huvudstaden.

Gaston våren i Paris

VINBAREN
Vin är kul och ska serveras i en avslappnad miljö. På Gaston Wine Exploring erbjuder de skickliga och personliga sommeliererna riktigt bra viner i en miljö där du kan känna dig välkommen, vare sig du är novis eller expert. Här har man skapat en plats där nya viner samsas med klassiker. Här görs ingen skillnad på nya världen, gamla världen, konventionella eller naturliga viner så länge de är goda.

Gaston Wine Exploring

 Gaston Wine Exploring

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.

Sorry, the comment form is closed at this time.