Sibling – brittisk designtrio sätter fokus på stickat

Med sina stickade alster som för tankarna till ett amerikanskt Tupperware-party har London-trion bakom märket “Sibling” gjort succé i modevärlden sedan genombrottet 2012. Jag hade nöjet att få en kort pratstund med en av märkets tre grundare – Cozette McCreery.

sibling2

Kollektionen för S/S 2014, blygsamt döpt till “Sophisticated Boom Boom” är en modern, vassare tolkning av 40-talets glamour och de polerade hemmafruarnas chica stil. Cozettes personliga favoritplagg är just en vit och svart, stickad dräkt som till stor del representerar visionen med både kollektionen i sig och märket som helhet.

Vi vill ta bort tråkstämplen på stickat och skapa både stickade och virkade plagg som tilltalar moderna kvinnor

Som en stor förespråkade för dräkter anser jag att de lyckats utmärkt. Den virkade skapelsen ovan är allt annat än tråkig och hade gärna matchats med en liten Chanel 2.55 och stort tuperat hår.

Cozette, Sid och Joe - Sibling

Cozette, Sid och Joe – Sibling

Tillsammans har Sibling, som även består av Sid Bates och Joe Bryan, kammat hem flera brittiska modeutmärkelser och samarbetat med Topman, Fred Perry och Puma. Det som startade som en herrkollektion blev snabbt även en damkollektion som döptes till “Sister by Sibling” och retrofantasterna jublade över italienska handstickade cardigans, trapeze kappor och pennkjolar med blomsterapplikationer i starka färger.

sibling3

Cozettes privata garderob är även den färgstark, retroinspirerad och en salig blandning av såväl kända modehus som kedjor.

Jag har många favoriter, men mestadels Givenchy, Prada, GILES, Dries Van Noten blandat med Uniqlo och en herrans massa MBMJ

 

sibling1

Responsen för “Sophisticated Boom Boom” har varit strålande och stora delar av kollektionen är redan slutsåld hos Net-a-porter. Framgång i den kalibern är en dröm för många designers, men kommer givetvis inte utan extremt hårt arbete. Det är därför inte överraskande att höra Cozette’s egen tolkning av ordet “lyx”.

Semester! Märket växer snabbt och vi har svårt att ta ledigt, så en resa till Tokyo hade varit ultimat lyx för mig. Jag minns även en vistelse i Dieng Plateau när jag skulle duscha i iskallt vatten kl: 03.00 på natten. Att sedan få återvända till hotellet med varmvatten och badkar var obeskrivlig lyx där och då.