Bröllopsmode_brides in silhouettes

Bröllopsmode med en twist på Brides in Silhouettes

Måste bröllopsklänningen vara vit? Inte om du frågar Caroline Kjellander, grundare av Hipster Events och skapare av eventet “Brides in Silhouettes”

Förväntansfulla bröllopsfantaster samlades på Café Opera härom veckan för att ta del av det senaste inom bröllopsmode för både män och kvinnor. Visningen bjöd på vackra brudklänningar av klassiskt snitt, kombinerat med kroppsmålning, accessoarer, underkläder och fantasifulla håruppsättningar. Självklart var Lyx.se också där.

-Jag ville skapa en modevisning med bröllopsmode för alla – rockchic, bohemisk men även modern och klassisk, säger Kjellander.

Bröllopsmode_brides in silhouettes Mingelbild

På de internationella modevisningarna för S/S 2014 har kreationer i mjuka pastellfärger och gotiskt svart synts, men i Sverige råder det inget tvivel om att vitt fortfarande är den färg som helst bärs på den stora dagen. Vi satsar desto mer på utsmyckning av håret och väljer olika tillbehör som slöja och handskar.

Bröllopsmode_brides in silhouettes kroppsmålning

Den nedtonade bröllopsmakeupen är också på väg att avta, enligt Kjellander, som ser att många vågar välja en lite vassare sminkning och kanske en annorlunda nageldesign istället för den klassiska, franska manikyren.

Så vad influerar svenskt bröllopsmode mest just nu?

-Många hämtar inspiration från kungligheternas bröllop. När vår egen prinsessa Madeleine sa ”ja” till maken Chris så stod italienska Valentino för skapelsen och på Kate Middletons bröllop så var designen signerad modehuset Alexander McQueen.

Bröllopsmode_brides in silhouettes brudklänning

För de allra flesta är dock en bröllopsklänning designad av Valentino lite av en dröm, och det är trots allt kärleken och vigseln som räknas. Att gifta sig är inte alla människor förunnat här i livet, och kan sannerligen ses som en lyx i sig.

COMMENTS
 • Jenny

  Hej, Bilden i mitten är Kroppsmålning av duktiga konstnären Evgenia (ingen klänning). Hon är är 3a i världen på BodyArt, se själva på hennes hemsida http://www.evgenia.se
  Sånt tycker jag är värt att skriva om. 😉

  2015-11-19
  • Johanna Bergström

   Hej Jenny, stort tack för din kommentar. Alltid viktigt och roligt att spread the word angående duktiga och kreativa!

   2015-11-21

Sorry, the comment form is closed at this time.