Dr. Hauschka

Naturligt nära huden – Dr. Hauschka har receptet

Det är inte bara insidan som mår bra av ekologiska produkter, men vi glömmer ofta bort att även utsidan är hårt drabbad av föroreningar som gör att vi åldras i förtid och drabbas av diverse sjukdomar. Lyckligtvis är ekologiska ingredienser i ropet och en av tungviktarna i branschen är Dr. Hauschka.

Jennifer Aniston, Kate Moss, Madonna och Julia Roberts är några av de internationella celebriteterna som har en förkärlek för Dr. Hauschkas produkter. Inte så konstigt med tanke på att produkterna är Natrue Certifierade, har hög kvalitet och ger goda resultat. Företaget, som arbetat med ekologisk hudvård ända sedan 1967, sitter på mängder av kunskap och erfarenhet av biodynamiska ingredienser som är helt fria från mineraloljor, parabener, syntetiska färg-, doft- och konserveringsämnen.
I sortimentet finner du allt för ansikte och kropp; den lyxiga Rosencremen är något av en klassiker som finns, eller någon gång har funnits, i många svenska badrumsskåp.

drhauschka5Det man däremot ofta glömmer är att Dr. Hauschka även har kosmetika i sitt sortiment. Dr. Hauschkas makeup innehåller helt naturliga ingredienser baserade på exklusiva växtoljor, växtvaxer och utvalda läkeörter som vårdar huden samtidigt som den framhäver den personliga skönheten.

Till våren och sommaren släpper Dr. Hauschka en ny kollektion, Chorus, bestående av två olika ögonskuggskombinationer, en rouge, en kajal, ett läppglans och ett läppstift.

drhauschka2Strike a pose! Här är jag och karismatiske Karim efter han sminkat och gett mig en lärorik lektion i hur jag bäst ska lägga min makeup. 

 

Den världskända makeup-artisten Karim Sattar, som jobbat med både kungligheter, skådespelare, artister och tidningar som Vogue och Elle visade sina bästa tips på hur man lägger en smakfull makeup som accentuerar det bästa hos var och en. Karim är mycket talangfull inom sin nisch och dessutom en mycket inspirerande person, han berättar flera “hemligheter” inom skönhet och makeup under vår mini-lektion, men misströsta inte, flera av tipsen finns även att hitta på Youtube.

 

”Jag ogillar ordet rynkor utan föredrar att kalla det skrattlinjer – så fortsätt att le!”  – Karim Sattar

 

Den nya kollektionen från Dr. Hauschka, som finns i butik from mars 2014, har en palett som inspirerats av naturen. Favoriten är rouget som innehåller tre olika färgnyanser i både matt och skimmer som ger en härligt naturlig lyster – men även kajalen är en höjdare, nu när jag fått lära av mästaren Karim hur man faktiskt får den där perfekta sotade looken.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.