Franska delikatesser à votre service. Picard rullar vidare ut i Sverige.

Vem vill inte lyxa till vardagen med goda franska delikatesser? Jag är en av dem som tycker att mat, god mat, sätter en extra guldkant på tillvaron. God mat är viktigt. Och lyxigt. Dock är det inte alltid önskvärt att behöva ställa sig bakom spisen för att lägga timmar på avancerade rätter eller svåra anrättningar. Då tänker jag att det är skönt att inte bara vara förpassad till snabbmatskedjorna, utan att man då faktiskt kan ta sig ner till de nyöppnade Picard-butikerna.

Picard är Frankrikes största kedja inom fryst kvalitetsmat. Jag gillar variation och detta är ett nytt alternativ. Det tackar vi för, ombyte förnöjer sägs det ju.  I Picards frysdiskar finns allt från petitfourer, canapéer, aperitifer, tartarer, profiteroles, frysta kryddor, smördegsknyten, skaldjur, grillade grönsaker, bakverk, sorbet och glass. Tänk vad enkelt och snabbt det blir att duka upp en härlig buffé precis innan gästerna ska anlända!

Picard_Profiteroles

Inför lanseringen av första svenska butiken i februari i år sa Henrik Strinning, ansvarig för Picards etablering i Sverige: − Såväl smak som näringsämnen bevaras bäst när maten fryses direkt, om man som vi gör det på rätt sätt. Fransmän köper inte Picards frysta produkter för att de är billigare utan för att de tycker att de är bäst.”

Picard_glass

Enligt Picard innehåller deras produkter inte några genmanipulerade råvaror, härdade fetter eller onödiga tillsatser (exempelvis konserveringsmedel, glutamat eller konstgjorda smak- och färgämnen). Bara bra franska råvaror helt enkelt. I butikerna i Sverige har man även lagt till några svenska råvaror och produkter till sortimentet också. Nylanserat är just svensk löjrom.

Picard_frysta kryddor

Mottagandet i Stockholm har enligt företaget varit otroligt positivt. Svenskarna har tagit sig till konceptet med fryst kvalitetsmat och det visar sig att svenskarnas smak är väldigt lik de franska finsmakarna helt enkelt.

Picard_glass

Idag finns Picards butiker på Karlavägen 50, Sveavägen 92 och i Hornstulls Galleria. Den 5:e juni öppnade de även i Nacka Forum. Vill du prova på vad Picard kan erbjuda, får du ett kostnadsfritt smakprov på deras chokladmoelleuxer – två bakelser med en fyllning av mjuk choklad. Fyll i din mailadress och ditt mobilnummer på deras Facebook-sida så får du en smakprovskupong skickad via sms. Du hämtar sedan ut din förpackning med två chokladmoelleuxer i någon av deras butiker.

Picard_Chokladmoelleux

 

Jag längtar tills de etablerar sig i fler förorter och gallerior här i Stockholm, speciellt i Norrort. Mörby Centrum vore… trés agreable! Och inom fem får fler svenskar en Picard i närheten som omväxling till Coop, Hemköp och ICA. Målet är att öppna minst 50 butiker, främst i storstäder och universitetsstäder, såsom Malmö, Göteborg, Uppsala och Linköping. Som sagt, ombyte förnöjer.

Bonne Journée et Bon Appétit!

Picard_Hallonsorbet