Östermalms Saluhall – en Grand Old Lady fyller 125 år

Oavsett hur många gånger jag klivit in genom den stora porten får jag alltid samma känsla. Miljön är underbar, dofterna härliga och känslan lyxigt trivsam. Östermalms Saluhall är värt ett besök oavsett om du ska handla eller bara insupa atmosfären. Denna vecka kan Stockholmarna fira sin anrika saluhall vars historia sträcker sig över tre sekel.

Under veckan firar Hallen i dagarna sex med en rad olika evenemang, både för speciellt inbjudna men också för allmänheten. Förutom extraöppet under veckan och en rejäl påfyllning i delikatessdiskarna, bjuds det på smakprovningar och godsaker i form av både mat och dryck från handlarna, gästspel från kända matprofiler, underhållning och trevligt mingel i den mysiga och unika atmosfären.

Östermalms_saluhall_1890

Ett viktigt inslag under jubileumsveckan är en auktion som arrangeras tillsammans med Stockholms Auktionsverk till förmån för stiftelsen MinStoraDag, där flera av Hallens handlare, stammisar och partners har skänkt gåvor. Fram till den 16:e november kan du gå in på stadsauktion.se och bjuda på objekten som varierar mellan allt från tennislektioner, hotellvistelse och champagneprovning till köttstyckningskurs, gourmetmiddagar, musikalbiljetter och fotografier på Eric Saade.

Östermalms_saluhall_2

Under torsdagskvällen mellan klockan 17-20 är det avslappnad AfterWork med DJ och uppträdande av Dash4 – The Band som inleder åt Jessica Folcker till förmån för Falling Whistles. Världens främsta Champagneexpert Richard Juhlin gästspelar på Lisa Elmqvist med sin nya Champagnebok.

Exteriör_Hallen

Spritmästaren Steffo Törnqvist har i samarbete med Wernersson Ostmästare tagit fram en rad spritsmaksatta delikatessostar som bland annat säljs över disken hos Willy Ohlsson. På fredag seneftermiddag kan man provsmaka Steffos nya gorgonzolaost som är smaksatt med Champagne från svenskägda Champagnehuset Hatt et Söner.

whiskyost_Steffo

I veckan kommer också Östermalmshallens eget magasin ut med en rykande färskt nummer i jubileumsutgåva. Du kan plocka upp ditt ex från och med torsdag.

Östermalms Saluhall

Vill du veta mer om mer om Östermalmshallens jubileumsvecka kan du se agendan på deras hemsida. Lyx.se ser fram emot att ta del av festligheterna och njuta av smaker, dofter och atmosfär. Gör det du med!

Foto: Raphael-Cameron, Vanity-Studios samt Lina Bielsten.