Jacko Steps, Roberto Paoli

Lysande steg för trädgården

Roberto Paoli, den prisbelönta italienska formgivaren, har designat en  spännande utomhusprodukt för det italienska designföretaget Serralunga. Det är lysande trädgårdsplattor, som tänds upp när det blir mörkt.

Trädgårdsbelysningen heter Jacko Steps och inspirationen och namnet kommer från Michael Jacksons musikvideo till låten ”Billy Jean”, där Michaels rytmiska danssteg sammanfaller med rörelsen av ljus på golvet. Till skillnad från annan trädgårdsbelysning ser de här plattorna ut som traditionella gångplattor under den ljusa tiden på dygnet, men förvandlas till ljuspunkter när mörkret faller. I själva verket är plattan en lampa med en inbyggd fluorescerande lågenergibelysning. De behöver ingen installation och kan därför placeras var som helst.

De fem Jacko Steps-modulerna kan definiera ett område, göra en stig eller ta upp en hel sektion av trädgården och kombineras i olika mönster.

Det ryktas att så väl Madonna som Lady Gaga har valt att lysa upp sina trädgårdar med Jacko Steps.