Shoppa trenden: kamouflage

Det finns få saker som inspirerat klädskapare så mycket som militären och få saker som får lika mycket utrymme år efter år. Några av många exempel är Burberrytrenchen som skapades till första världskrigets skyttegravskrig, lord Cardigans cardigan framtagen under det kalla Krimkriget, napalmdoftande bomberjackor från Vietnam och flottans mer dressade pea coats. Så här mitt inne i en lågkonjunktur känns det som att militärtrenden blivit extra påtaglig, med kamouflagemönster som ett stående inslag i de flesta av de stora modehusens vårkollektioner. Det kan mycket väl vara så att  lågkonjunkturen tar fram ett behov av att gömma sig, eller så beror det helt enkelt på att det militäriska andas en tidlös manlig stramhet.

Kamouflagemönstret är naturligt anpassat till att bäras som hel uniform, men om du inte planerar att bli survivalist så räcker det bra med ett par skor, en skjorta eller väl vald accessoar i denna typ av mönster. Här är några av mina favoriter:

 

Monclers kamouflageprintade nylonjacka

   Moncler

 

 

Gucci-loafers i pythonskinn

Gucci

McQ By Alexander McQueen T-shirt

MCQ

 

Och för den riktigt vågade: kamouflagemönstrade nallebjörnsskor från Adidas by Jeremy Scott

Adidas