Crystal Music – Handgjord flygel med kristallklara toner

Crystal Music Company är världens enda tillverkare av handgjorda flyglar. Tillverkningen startades i Holland 1996 och varje flygel är ett konstverk och unik i sitt slag. De designas helt enkelt för att smälta in i de exklusiva och glamorösa miljöer där de vanligen placeras – oavsett hur krävande önskemålen är.

Köparen av en transparent Crystalflygel får sitt instrument tillverkat av utsökta material och designad helt efter egna specifikationer och personlig smak: Sarg och lock lackas med ett unikt motiv, målas i valfri färg alt. lämnas kristallklart för att istället låta ramen få spela huvudrollen om den lackas i en avvikande kulör. Flygel kan också förses med 14/18 karat guldpläterade delar, diamanter, Swarovskikristaller eller andra ädla stenar.

Flyglarna finns i tre modeller: Giordy – 170 cm (uppkallad efter en mycket speciell och kär person för designern Peter A. Tol), Cécile – 193 cm (uppkallad efter Peters dotter) och Borizz – 214 cm (uppkallad efter hans son). Alla har komponenter av allra högsta kvalitet, som t.ex. Röslau-strängar, hammare från Abel, resonansbotten från Strunz och tangenter från Renner.

Sensuellt utformade med ett kristallklart ljud är Crystalflyglarna inte bara och ljuvliga att lyssna till och vackra att se på. Valet av akryl som huvudmaterial ger dessutom ett instrument som är mindre känsligt för temperatursvängningar och fukt, än traditionella flyglar.

Varje producerad Crystalflygel numreras och dekoreras med en speciell Unik Edition-plakett – äktheten och originaliteten garanteras av Crystal Music Company.