Montblanc Great Characters Edition, Albert Einstein reservoar pen

Tribut till Albert Einstein – reservoarpenna från Montblanc

“Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskap är begränsad. Fantasin omsluter världen.” Orden uttalades en gång av Albert Einstein (1879-1955).

Montblanc har av tradition hedrat stora personligheter, som genom sin unika talang eller framsynthet har haft en bestående påverkan på mänskligheten, med unika utgåvor av reservoarpennor i Montblanc Great Characters Edition.

Nu är 2013 års penna här ­ – Montblanc Great Characters Edition 2013 Albert Einstein – framtagen för att hedra den extraordinära tänkaren och geniet Einstein, som med sin enastående förmåga att förstå universums mest komplexa mysterier och med sin omättliga lust att bana ny väg bidrog stort till mänsklighetens utveckling.

Penna finns i två versioner. En exklusivare utgåva i 99 exemplar, med referens till grundämnet Einsteiniums (ES) ordningstal 99, är framtagen för de extrema finsmakarna. Denna, mycket begränsade utgåva, är ett mästerverk med en pennkropp i massivt vitguld och dekorationer av små granulerade filigrantrådar, vilka symboliserar Einsteins relativitetsteori och tankar om rummets och tidens egenskaper. Mönstret är skapat av vitguld, klämman är dekorerad med en 1,3 karats safir och Montblanc-emblemet är graverat i månsten.

För dig som inte ställer lika höga krav på exklusivitet, men ändå vill ha en unik penna finns det ytterligare en begränsad utgåva att välja av. Den omfattar 3 000 exemplar, ca en hundradel av det så viktiga värdet för Einsteins syn på universum – ljusets hastighet ≈ 300 000 000 m/s. Denna, lite enklare utgåva av pennan har en lackad och platinapläterad huv och gravyrer av hans mest välkända vetenskapliga formler. Skrivspets i guld ger en ojämförlig skrivkänsla.

Specialutgåvorna finns i Montblanc butiker världen över med start i januari 2013.