Louis Vuitton Skrivmaterial

Exklusiva pennor och skrivmaterial från Louis Vuitton

Follow my blog with Bloglovin

Älskar du exklusiva pennor och är i Paris innan den 31 december, så är ett besök i Louis Vuittons tillfälliga butik ”Le Cabinet d’Ecriture” på 6 Place Saint-Germain-des-Prés (mellan Café des Deux Magots och Café de Flore) på sin plats. Det är öppet måndag till lördag mellan kl. 12-20.

I den lilla lokalen, som mer påminner om ett bibliotek eller ett kontor än en butik, kan du njuta av den ädla skrivkonsten, och göra det med stil. I butiken finns Vuittons exklusiva kollektion av pennor. Skrivmaterialen och pennorna gör sig bäst på ett smakfullt skrivbord – de har en touch av svunna tider. Det tog över två år att designa kollektionen och inspiration hämtades från litterära storheter som Ernest Hemingway och stora franska 1700-talsförfattare.

Du kan välja mellan utsökta skrivpapper, anteckningsböcker, kuvert med illusoriska koffertlås, kulspets- och reservoar-pennor, bläckbehållare i kristall m.m. Den eleganta, i krokodilskinn skodda reservoarpennan har ett patenterat system som förhindrar bläcket att läcka vid tryckförändringar i flygkabiner. Vill du ha ett unikt skriv-set kan du komplettera dina skrivutensilier med en personlig gravyr. Personligt anpassade brevmallar kan också beställas. Bläck finns från $ 44, medan krokodilskinnspennan kan prägla ditt brevskrivande för $ 2.220.

Den ädla skrivkonsten må vara utdöende hos de yngre generationer och med e-postens framfart, men det handskrivna ordet är fortfarande oslagbart. Kanske kan denna tillfälliga lilla skrivarshop bidra till att en gammal trend med långa, sirliga och omsorgsfullt skrivna brev får nytt liv?