Canon Legria HF G25 är ett löjligt namn på en grym videokamera

Canons senaste semiproffsvideokamera Legria HF G25 är ett under av senaste tekniken i en liten förpackning.

Jag har aldrig förstått varför en del företag döper sina produkter som artikelnummer. För mig kommer Mustang alltid att låta coolare än M5 oavsett om M5 är en bättre bil. Med det resonemanget har Canon en del att jobba på för att få mig sugen men efter att ha läst på om deras nya videokamera Legria HF G25 måste jag erkänna att mitt habegär är väckt.

Den nya optiken, 10X zoom, med en största bländare på f/1,8 gör att det går att filma bra även i dåligt ljus och med intelligent autofokus och bildstabilisering blir filmerna skarpa. Men hallå – allt det där har jag ju i min vanliga kompaktkamera säger du. Sant, men det du saknar är den här kamerans stora CMOS Pro sensor som ger en helt annan stuns i färgerna och dessutom är ergonomin i en riktig videokamera överlägsen en kamera som är gjord för att få plats i fickan.

Legria HF G25 har också en avancerad mikrofon som kan ställas in för exempelvis, tal, musik eller brusreducering. Plus att du kan redigera filmerna direkt i kameran inklusive lägga till titlar och effekter vid scenbyten. Kameran kan till och med skala ned filmen från HD till SD-kvalitet för att direkt laddas upp på webben utan att bearbetas i datorn. Och så gillar jag hur de har byggt in linsskyddet i motljusskyddet på ett snyggt sätt.

Kameran har 32 GB internt minne och dubbla SD-kortplatser. Priset ligger på 10.990 kronor.