Nikons nya systemkamera. Nikon 1 V2 – snabbare, bättre och större

Nikon har presenterat uppföljaren till deras spegellösa systemkamera Nikon 1 V1 och logiskt nog heter den Nikon 1 V2. Utseendet skiljer sig ganska mycket från första versionen i och med att kameran nu fått ett rejält grepp så att den är lättare att greppa. Grejen med spegellösa systemkameror är att de ska bli mindre än vanliga systemkameror så det kan tyckas att Nikon har haft otur när de designade V2 men det är precis tvärt om. V2 sitter betydligt bättre i handen med greppet och det känns som mer kamera.

Prestandamässigt har Nikon 1 V2 fått en snabbare bildprocessor så att den dels klarar av att ta 15 bilder per sekund med autofokus och hela 60 bilder per sekund med fast fokus. Kameran filmar i full HD och riktigt cool är att du kan ta bilder i full upplösning (14,2 MP) samtidigt som du filmar. Ännu högre upp på coolhetsskalan är att kameran tar 20 bilder före och 20 bilder efter det att du tryckt ned avtryckaren. Den hjälper sedan till att välja ut bäst bild beroende på komposition och ansiktsuttryck.

Nikon 1 V2 finns i butik 22 november och kostar 8 190 kronor med ett 10-30 mm objektiv. Det enda du nu behöver fundera på är om du ska ha en vit eller svart.