Mobilhandske i skinn, Mujjo

Lyx för frusna fingrar: Touchscreen-handske i finaste lammskinn från Mujjo.

Iphone och androider i all ära, men när vinterkylan slår till är de inte det roligaste att ha att göra med. Kalla, frusna fingrar och absolut noll respons på skärmen, brukar vara resultatet.

Nu har Mujjo, ett holländskt designföretag specialiserat på exklusiva tillbehör för mobila enheter, kommit med en utsökt lösning. En pekskärmshandske i finaste etiopiskt lammskinn, mjukt fodrad i 100 % ull. Funktion och värme elegant förpackat – och handskarna ska tack vare sin inbyggda nanoteknik fungera felfritt med i stort sett varje tillgänglig pekskärm. En finess är att hela handskens yta har samma ledande egenskaper som huden. Det betyder att inte bara dina fingertoppar kan ringa eller skicka sms, utan att du kan använda alla fingrarna, och även handflatan, för att styra skärmen. Du är alltså inte längre hänvisad till bara två fingertoppar, som hittills varit det vanliga.

De hantverksmässigt tillverkade, vind- och vattentäta handskarna finns att få i 4 unisexstorlekar: 7,5, 8, 8,5 och 9 – och köps via Mujjo’s onlinestore. Pris €129.95. Mujjo har sedan tidigare även stickade vantar i flera färger med samma funktionalitet för det lite mer överkomliga priset €24.95

Må hända årets julklapp?