Solenergitak, skiffer, Solar Slate

Solenergi med stil!

Att nyttja solen för att skapa mer energi hemma är egentligen ett fantastiskt bra sätt att spara på vår gemensamma miljö – och det fungerar faktiskt under större delen av året i Sverige också (2012 med allt regn undantaget kanske …) Men ingen blir glad av de solenergipaneler som finns på marknaden idag.

De har hittills varit ett sätt att förfula så väl byggnaden som omgivningen. Nu finns lösningen! Från Storbritannien kommer ett helt nytt system med solpaneler, Solar Slate – förklädda till klassiskt takskiffer. Här är det estetiken som stått i centrum.

Detta solenergitak med integrerade solceller smälter väl in på vilken gammal brittisk ”stone cottage” som helst, även i de mest lantliga miljöer. En idealiska och modern energilösning som passar historiska byggnader, men gör sig lika bra vid nybyggnation eller renovering.

Ett 1kWp-system med Solar Slate skiffer kostar ca £ 7.000 ger dig ca 7 m 2 solenergiskiffer på taket – och ska enligt utsago generera ca 25 procent av det genomsnittliga elbehovet i mer än 25 år.