Ett boktips inför helgen: Rod Stewarts biografi om musiken, kvinnorna och livet

Vissa böcker vill man ju bara ha. Om inte för att läsa, så blir de fina som dekoration – coffee table books. Själv har jag ett par enorma kartböcker från Max Ströms Förlag som rent fysiskt toppas av en bok om modehuset Dior. Nästa bok på högen får bli ”Rod – the autobiography” som lanseras nu i november.

Boken handlar om Rod Stewarts spektakulära liv och musikkarriär, för första gången med hans egna ord. Rod har skrivit låtar som till exempel “Maggie May“, “Tonight’s the Night“, “Hot Legs,” “Da Ya Think I’m Sexy?“, “Forever Young” och “You Wear It Well“.  Nu efter mer än 5 decennier får man i boken följa med honom när han tar en titt tillbaka på livet både på och utanför scenen med detaljer från hans brittiska rötter, hans bandmedlemmar, drogerna, festerna, hans tre giftermål, åtta barn och alla hans musikturnéer. Kan nog vara en spännande resa att följa med på.

Och när vi ända talar om levande musiklegender och deras böcker, skulle också gärna vilja ha den omskrivna och omtalade, och nu ganska gamla (1992), boken om Madonna – “Sex”. Den skapar ju i alla fall intressanta diskussioner kring fikabordet.