3D printad LED lampa av David Graas sätter ljuset på skyskrapor

3D print teknologi börjar sakta men säkert smyga sig in i vår vardag. Webbplatser som Shapeways hjälper oss att förverkliga våra designdrömmar och för en nätt summa av 19500 kronor kan du beställa en Replicator 2 av Makerbot. För dig som ännu inte lärt dig designa saker i 3D eller kanske inte alls har lust så kan du glädja dig åt att vi har designers som David Graas från Holland som är nyfikna på framtidens produktdesign.

David Grass är baserad i Amsterdam och har sedan 2004 arbetat med att utveckla produkter som ges ut i mindre kollektioner. 3D printing tar den småskaliga produktionen ett steg längre och plötsligt är det möjligt att faktiskt producera en enskild produkt först när den är beställd.

David beskriver själv konceptet: “Precis som pingvinerna samlar sig och ställer sig i en tät klunga (Huddle) för att överleva den extrema vintern i Antarktis samlar vi människor oss på en liten yta i våra storstäder nu när jordens resurser minskar. Nyckel till människans överlevnad tycks finnas i storstadens koncentration av information, teknologi och talang.

Huddle är Davids kreation är en höljet till en LED lampa där höljet är en 3D printad siluett av den moderna storstaden. Ett 3D printat plasthölje som sedan monterats direkt på en LED lampa tar ‘glödlampans’ koncept ett steg längre och möjliggör global design levererad lokalt. Jag får plötsligt en väldig lust att elda upp lampskärmar hemma och låta ‘glödlampan’ lysa naket.

Du beställer David Grass Huddle LED lamp direkt från Studio David Grass egen webbplats. Priset är 1675 kronor.