Jaguars nya modell F-TYPE

Jaguar lyfter täcket av Jaguar F-Type

Efter månader av väntan, läckta bilder till pressen och teasers har Jaguar äntligen lyft täcket från den nya 2013 Jaguar F-TYPE.

F-TYPE är Jaguars första två sitsiga modell på femtio år. F-TYPE sägs vara en efterföljare till den klassiska Jaguar E-TYPE, av många framröstad som världens vackraste bil. Med ett aluminium chassi är det dock allt annat än en veteranbil.

Du kan välja mellan tre olika motorval till din F-TYPE : 3.0 liters V6 på 340 eller 380 hästkrafter eller så stoppar du in en V8. Låt ditt gröna samvete avgöra. F-TYPE har en 8 växlars automatlåda med stop/start teknologi.

Om du nu har valt att göra skogen lite mer ledsen kan du i utbyte ta dig från 0-100 kmh på 4.2 sekunder och nå en toppfart av 300 km/h.

På motormässan i New York bekräftade Adrian Hallmark, global varumärkeschef på Jaguar Cars: ”Vi visade upp konceptet C-X16 i september 2011, och bemötandet var så positivt att vi har snabbat upp utvecklingen av en helt ny Jaguar-sportbil.

Ian Hoban, Jaguars fordonsdirektör säger: ”Jaguars konstruktioner har en kvalitet som belönats med många globala pris under årens lopp, men utvecklingen av F-TYPE har fört med sig ett fokus på ytterligare innovation som tänjer de dynamiska körgränserna. Vi ser fram emot att visa vad vi har uppnått när vi går in i faserna som kommer att bevisa F-TYPE:s förmåga i några av världens tuffaste miljöer.”

F-TYPE kommer att ansluta sig till Jaguars befintliga utbud – XF Saloon och Sportbrake, XJ Saloon och XK Coupé/Convertible. All teknisk information och information om F-TYPE kommer att presenteras senare under 2012. F-TYPE kommer att finnas till försäljning i mitten av 2013.

Sådär, då är det bara och riva upp plånboken och njuta av en bit historia!

Sorry, the comment form is closed at this time.