Glenfiddich cask

Glenfiddich släpper 3-pack för provsmakning hemma

Jag har alltid haft just Glenfiddich som en personlig whiskyfavorit, då det var destilleriet som introducerade mig till allt vad single malt innebär. Nu åtta år och många smakupplevelser senare anser jag fortfarande att Glenfiddich 12 YO single malt är en av de mest prisvärda single malt som finns på marknaden. Därför blir jag extra glad när jag ser att detta destilleri äntligen släpper en 3-pack för provsmakning i hemmet.

glenfiddich

I denna 3-pack finner vi tre av grundstenarna i Glenfiddich utbud i 20 cl flaskor. Tre helt olika smaker och nyanser beroende på vilken av flaskorna du väljer att öppna och ett alldeles ypperligt tillfälle att bekanta sig med destilleriet och dess whisky.

Glenfiddich 12 YO är ynglingen i gruppen men fortfarande full av smaker och nyanser. Här finner du exotiska smaker av mango och papaya, med en tydlig och lång eftersmak av ek och nötighet.

Glenfiddich Solera 15 YO är lite mer komplex i smaken med inslag av äpple, päron och brända mandlar. Man kan även ana kryddor som anis och vitpeppar i smaken.

Glenfiddich Ancient Reserva 18 YO är gamlingen bland detta gäng, med en mera kryddig doft av kanderat päron och ek. Detta övergår till en lätt ton av äpplemust och läder och en härlig och komplex eftersmak med inslag av ek och ännu mer äpple.

Här har vi grunden för en perfekt whiskyprovning hemma och ett utmärkt exempel att visa upp bredden av smaker som kan komma ifrån samma destilleri. Denna box finns på Systembolaget sedan den 1 Mars och kostar 399 SEK.

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.