The Dinner Club

The Dinner Club – mat uppe bland molnen med krögaren Pontus Frithiof

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof tar initiativ för att lyfta morgondagens kockar genom The Dinner Club. En scen där lovande, oetablerade kockar får bjuda på innovativ matlagning med sin personliga prägel. Evenemanget arrangeras två gånger i månaden på Atelier 23 i DN-skrapan, och är öppen för alla som vill prova talangernas middagsmenyer.

The Dinner Club

I höstas öppnade krögaren Pontus Frithiof en ny typ av restaurang- och eventverksamhet – Atelier 23 på våning 23 i DN-skrapan. Med fem smakfullt inredda rum och vällagad mat samt en magnifik utsikt över hela Stockholm erbjuder Atelier 23 en kreativ plats för umgänge och möten.

The Dining Room är det största rummet med enastående ljusinsläpp och panoramautsikt över staden, medan The Kitchen är ett öppet kök som inkluderar gästerna i matlagningen, en avslappnad och intim miljö med mat och möten i fokus.

Atelier 23 Stockholm_The Dinner Club

The Dinner Club hålls i The Kitchen och är ett nytt koncept där morgondagens stjärnkockar får ta över köket ett par gånger i månaden.

Vid varje tillfälle bjuds gästerna på en intim, trevlig kväll där kocken personligt berättar om sig själv, sin bakgrund och presenterar sina rätter.

Vi upplevde att det saknades ett forum för lovande kocktalanger och så uppkom idén till The Dinner Club. En plats med ambitionen att ge oetablerade kockar en egen scen där de får möjlighet att visa sina färdigheter, prova nya, orädda smakkombinationer och bjuda gäster på oförglömliga kvällar – Pontus Frithiof

The Kitchen tar emot upp till 24 gäster vid Community Tables och är en mindre matsal med tillhörande kök för uppläggning och servering av mat. Ingen kväll är den andra lik då varje kock själv sätter sin signatur på menyn och antalet rätter. The Dinner Club bjuder på oväntade överraskningar och nya kombinationer varje gång.

Morgondagens stjärnkockar

På pontusfrithiof.com finns ett kalendarium där morgondagens stjärnkockar presenteras inför vårens kommande gästspel, med bland andra Eric Bentzen, Sebastian Lopez, Olle Broström, Linn Ollas och sist med absolut inte minst – Årets Kock 2016 – Jimmi Eriksson.

Fredagsluncherna

Förutom The Dinner CLub arrangerar Atelier 23 också återkommande inslag såsom Fredagsluncherna, där gästerna möter Pontus som själv står i köket och lagar klassisk mat med moderna inslag. Pontus går här tillbaka till sina rötter, från Pontus in the Green House. Gästerna kan också möta vinmakare från vinhus världen över som gästspelar vid utvalda tillfällen.

Atelier 23_keys_The Dinner Club