julklappstips the body shop

Julklappstips till livsnjutaren – all världens SPA från Body Shop

The Body Shop har sökt världen runt för att hitta uråldriga skönhetsritualer, älskade för hur de tar hand om huden, för att kunna skapa en riktigt lyxig spaserie – Spa of the World. Lyx.se har testat och njuter av konceptet att åka  på skönhetsresa utan att lämna ditt eget badrum. Vilket lyxigt julklappstips till bästa vännen eller sambon.

Engelska butikskedjan The Body Shop har tillverkat och sålt naturligt inspirerade, etiskt framställda skönhetsprodukter sedan 1976. Dörrarna till den första butiken i Sverige slogs upp 1979 och finns nu över hela landet.

En av de senaste, och mest lyxiga, serierna är Spa of the World där du finner en mix av härliga konsistenser och dofter som tar både kropp och sinne på sparesa runt jorden – från Thailand till Hawaii och Egypten till Japan. Meningen är att du ska känna dig så bra, hela vägen inifrån och ut. Lyx och lycka för hela kroppen.

Att ta hand om sig själv och ge kroppen kärlek är verkligen ett fantastiskt sätt att vara snäll mot sig själv. Ta bara 15-20 minuter varje vecka för en lyxig ritual. Du kommer känna dig avkopplad, lugn och positiv. Den positiviteten kommer smitta av sig, och dina vänner och familj kommer se skillnaden hos dig – Vanda Serrador, facialist och hudvårdsexpert för The Body Shop

Det är viktigt att lägga tid på dig och din kropp. Body Shop har förfinat tanken “världsskönhet” till något som inte bara är lyxigt utan också åtråvärt. The Body Shop har återvänt till sina rötter genom att utforska traditionella kulturer på avlägsna destinationer, för att undersöka kombinationen av uråldriga skönhetsritualer som slipats till perfektion och satts ihop för den moderna människan som ofta är på språng.

Avslappnande kroppsritual anpassade för din kropp

Unna dig en lång morgon bara för dig själv då du bara kan pyssla om din egen kropp för välbefinnande och energipåfyllning. Produkterna i Spa of the World sätter guldkant på vardagen och en hemma-spa-ritual är ett perfekt sätt att varva ner, koppla av och hitta lugn i kropp och sinne. Välj de produkter ur serien som passar dig just nu.

1. Börja med ett bad

julklappstips the body shop_Egyptian Milk & Honey Bath

Egyptian Milk & Honey Bath är ett pulver som löses upp i vatten för ett avkopplande bad med mjölk och honung! Det är ett klassiskt bad, känt ända sedan Kleopatra använde sig av det i antikens Egypten. Så snart du häller en skopa av det här pulvret under rinnande vatten kommer du känna hur doften för dig bort till en värld av avkoppling. För ett riktigt lyxbad, värdigt en legendarisk skönhet, häll fem skopor under rinnande varmt vatten och rör runt tills det lösts upp.

2. Skrubba kroppen

African Ximenia Scrub eller Dead Sea Salt Scrub.

julklappstips the body shop_African Ximenia Scrub

I Afrika kallas ximeniaträdet ibland för “livets träd” tack vare de mjukgörande egenskaperna som dess olja har. Den här skrubben exfolierar huden och lämnar den mjuk och smidig.

Ximenia är rikt på oljesyra, och är därmed mycket vårdande för hud som utsätts för den uttorkning som vår miljö bjuder den på – vare sig det handlar om uppvärmda inomhusmiljöer eller södra Afrikas varma vindar – Jennifer Hirsch, skönhetsbotanist hos The Body Shop

Doften i saltskrubben är ljuvlig. Den hjälper till att friska upp kropp och knopp. Salt från Döda Havet innehåller höga halter av mineraler såsom magnesium, kalcium, kalium och brom och har grova saltkristaller. Massera in på fuktad hud för att avlägsnar döda hudceller och gör huden härligt len.

3. Rengör på djupet

julklappstips the body shop_Himalayan Charcoal Body Clay

Himalayan Charcoal Mask  – Träkol är en asiatisk hemlighet som har använts för att dra ut orenheter. I denna kroppsmask läggs träkolen ihop med kaolin, samma lera som i årtusenden använts för att tillverka fint kinesiskt porslin och hudvårdsprodukter. Resultatet är en kroppsvårdsprodukt som har kraften att rengöra på djupet.

julklappstips the body shop_Charcoal

När du har rengjort huden, använd en Body Brush för att pensla ett tunt lager Himalayan Charcoal mask på huden och låt den torka i tio minuter. Skölj noggrant av med varmt vatten och njut av en ren hud med härlig lyster.

julklappstips the body shop_Body Mask Brush

4. Återfukta hud & hår

De polynesiska kvinnorna har använt monoi, en blandning av kokosnötsolja och blomman tahitigardenia, i över tvåtusen år för dess förmåga att ta fram huden lyster och ge håret glans.

julklappstips the body shop_Monoi

Polynesian Monoi Radiance Oil är en otroligt användbar och bra produkt – massera in den på fuktad hud eller kamma den genom torrt och skadat hår när det är torrt.

5. Smörj in kroppen

Japanese Camellia Cream innehåller olja från kameliablomman som kvinnor använt ända sedan 700-talet för att mjukgöra och fuktighetsbevara huden. Konsistensen på denna kräm är underbar.

julklappstips the body shop_Japanese Camellia Cream

Hawaiian Kukui Cream innehåller kukuiolja som de Hawaiianska kvinnorna länge använt för att vårda huden och skydda den från solen.

Kukuinötsolja är rik på essentiella fettsyror och vitaminer. Höga halter av oljesyror ger huden fuktighetsbevaring och vård. Det gör kukuiolja till en fantastisk olja för att vårda, lena och fuktighetsbevara även den torraste hud. –
Jennifer Hirsch, The Body Shop.

Spa of the World levereras i fina och lyxigt rustika presentlådor.

julklappstips the body shop_Spa of the World Box

Gör gott för dig och andra

Med spa ritual kommer också vatten. Något som vi i Sverige ser som en självklar del av vår vardag. Men för fler än 650 miljoner människor världen över är tillgång till rent vatten bara en dröm. Den här julen samarbetar The Body Shop med den globala organisationen WaterAid för att förändra liv genom att skapa långsiktig tillgång till rent vatten. För varje färdig presentförpackning som säljs hos The Body Shop kan WaterAid ge en familj i Etiopien en dags tillgång till rent vatten. Spa of the World är en av de kit som ingår till att bidra till WaterAids arbete.