Bar Anglais vid Stureplan nyöppnar – back to the 60’s

Elegant, mysigt och inbjudande är känslan när man kliver in i den nyrenoverade baren på Hotell Anglais vid Humlegården i Stockholm. Den populära hotellbaren och även lobbyn har fått sig en make-over med lyxiga materialval och mustiga färger där moderna former blandas med sextiotal.

Den nya känslan borgar för att Bar Anglais återigen blir ett självklart inslag i Stockholms bar- och nöjesliv. Jamie’s Bar, som fick husera här under ca ett år, är nu ersatt med en mer klassisk lobbykänsla med internationell touch. Nostalgiskt konstaterar vi att Bar Anglais är tillbaka!

BarAnglais_mot humlan

I Bar Anglais kan du njuta av allt från à la carte frukost (från 09:00) till en klassisk barmeny. På kvällarna har baren öppet till 02 med DJ’s alla veckans dagar. 

Stureplans längsta bardisk mäter inte mindre än 19 meter och blir en naturlig mötesplats där välskakade cocktails serveras under den maffiga ljuskronan – Bar Anglais

Scandic Hotell Anglais ligger i en 1960-talsbyggnad och det har arkitekt- och designbyrån Koncept tagit fasta på.

Scandic Anglais_lobby_tavla

Barens inredning har fått inspireras av 60-talet i färg, form, material och helhetskoncept – grön marmor, guldiga tyger, blågrön sammet, vinrött läder, mässing, tunga draperier och lyxiga mattor.

Bar Anglais_lobby

c/o Anglais

På söndagar anordnas lågmälda och intima minikonserter – c/o Anglais – tillsammans med HUS1. c/o har gjort till sitt kall att erbjuda musik utanför mittfåran, en livescen oavsett antalet följare på Instagram eller mängden streams. Efter succéerna på Gotland och i Göteborg flyttar livekonceptet c/o nu in hos Bar Anglais med premiär söndagen den 11 oktober (2015).

LobbyhängFör lobbyhäng.

I baren har det mobila kontoret varit lika självklart som en stimmig AW, då dagarna är minst lika viktiga som kvällarna, och det upplägget har nu fått återvända.

Scandic Anglais var ett av de första hotellen i Stockholm att öppna upp för externa gäster, något som snabbt visade sig vara oerhört populärt och efterlängtat. Med tanke på vårt fantastiska läge och Anglais historia känns det som en skyldighet att göra det absolut bästa av ytorna som finns – Petra Lindholm, Hotelldirektör på Scandic Anglais.

Ett rejält lyft för oss som är glada att den klassiska känslan är tillbaka och vi ser genast fram emot trevliga AW’s och en skön mobil arbetsplats här igen. Vi uppskattar det centrala läget och vyn ut mot Humlegården.

BarA_fönsterUtsikt mot Humlan

Guldstol_barA