Ätbar hudvård: Världens första skönhetschoklad – Esthechoc

Kan man få vacker hud av att äta choklad? Esthechoc är en nylanserad produkt i Sverige och gör på ett nytt sätt underverk för huden, från insidan och ut.

Njutningfullt kosttillskott

Esthechoc är framtagen av ett forskningsteam på Cambridge Universitet och har som främsta mål att motverka hudens åldrande. Varje dag i 21 dagar äter man kosttillskottet som har formen, och smaken, av en bit mörk choklad.

esthechoc kosttillskott_bit

Varje bit choklad är berikad med kraftfulla extrakt som utvunnits från alger för att skydda din hud mot åldrande och rensa ut giftiga ämnen ur kroppen. Huden får en boost och blir mer elastisk. Fortsätter man att äta chokladen ger man huden än större chans att behålla sin lyster.

Patenterad teknologi

Vissa processer är omöjliga att påverkar med skönhetsprodukter som man smörjer på huden. Alternativet är att ta hand om det inifrån och ut, det vill säga med något som du äter och som ger effekt med aktiva substanser i kroppen.

De aktiva ingredienserna är antioxidanter, astaxantin (från alger) och kakao-polyfenoler. Kombinationen av det naturliga innehållet i mörk choklad (kakao) och antioxidanteffekten hos astaxantin förbättrar syretillförseln till huden via plasma lipoproteiner, som i sin tur tillsammans med den förbättrade mikrocirkulationen från kakao polyfenolerna har en unik effekt på huden. Esthechoc ger huden näring och avgiftar huden från slaggämnen. Med enklare termer – ökar man cirkulationen i huden så får du en mer levande hud och reducerar åldersrelaterad förlust såsom fasthet, mjukhet och lyster.

Esthechoc paket

Bakom Esthechoc ligger patenterad micell-teknologi som skyddar de aktiva substanserna från att brytas ned av magsyra och levern innan de når hudvävnaden. Därför är Esthechoc ett genombrott inom hudvård som njutningsfullt kosttillskott. Produkten är resultatet av tio års forskning, kliniska undersökningar och ett stort antal studier som visat på betydande förbättringar av flera parametrar i hudens välmående efter bara några veckor.

Efter att ha provat produkten kan jag sammanfattningsvis säga att den är god att äta. Det kan vara svårt att själv avgöra om det sker en skillnad på bara några veckor – och hur ser man då skillnaden? – men fick mig i alla fall en positiv tankeställare när en väninna häromdagen kommenterade att jag såg ut att ha så fin hy.

esthechoc_box_styck

På frågan hur man själv kan känna förändringen i hyn berättar Maria Persson, som står bakom lanseringen av Esthechoc i Sverige och Norden, att man ser mer lyster i huden och att när syretillförseln i huden ökar kan man känna en värmande känsla. Maria Persson är makeupartist och har jobbat med hälsa och skönhet i 15 år på både Body Shop, Kicks och Face Stockholm.

När man jobbar med en sådan här tacksam produkt som inte har några “baksidor” är allt roligt. Man får människor att må bra och njuta, finns det något bättre? – Maria Persson, Estechoc Sverige

Esthechoc fick i september  i år Grand Prize under Beyond Beauty Paris 2015.

Det faktum att man kan kombinera en skönhetsprodukt med en god bit choklad på endast 38 kalorier låter som en enkel sak att införa i den dagliga rutinen för att bekämpa rynkorna och få fin lyster i huden.

Esthechoc2

Esthechoc kommer att finnas att köpa både på webben och i utvalda spabutiker och hudvårdssalonger.

Sorry, the comment form is closed at this time.