esse organic skincare

ESSE organic skincare – världens första probiotiska hudvård

Är detta framtidens hudvård? Grundaren av ESSE Organic Skincare från Sydafrika, Trevor Steyn, berättar om varumärket, forskningen och ingredienserna i världens första hudvårdsserie med levande probiotika.

ESSE Organics, som grundades i Sydafrika 2002, har i över 10 år producerat ekologisk hudvård för salonger och SPA och världslanserar nu sin nya serie Plus där hudvårdsprodukterna jobbar med hudens mikroflora och stimulerar koloniseringen av gynnsamma bakterier i hudcellerna. Smått invecklat för en som inte är kemist, men man kan förstå att man kommit fram till något nytt och unikt i och med framtagandet av dessa produkter. Det är spännande att forskning resulterat i nya hudvårdsprodukter som i detta fall kan hjälpa mot åldrande.

esse organic skincare

ESSE Organics baserar sin utveckling av produkter på det faktum att vårt största organ, huden, är ett komplicerat ekosystem. Vi är alla en mix av mänskliga celler och mikroorganismer i harmoni. Det globala forskningsprojektet ”The Human Microbiome Project” har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud.

 46 % av varje persons DNA i kroppen är mänsklig, de övriga 54 % tillhör mikroorganismer. För varje mänsklig cell finns det 10 mikroorganismer i din kropp. Dessa mikrober är en väsentlig del av dig och din identitet – ESSE organic skincare

Det är utifrån detta man tagit fram hudvård som främjar detta samspel mellan hudceller och mikroorganismer för att gynna huden.

Trevor-Steyn-esse organic skincareTrevor Steyn, grundare av ESSE Organic Skincare.

När Trevor Steyn berättar om sin forskning är han mycket engagerad och detaljerad, och visar en påtaglig entusiasm över att ha upptäckt en förändring i sin världsbild jämfört med innan forskningsresultaten blev tydliga samt att han numera har en förändrad bild av människans kropp.

esse organic skincare Plus_Serum_bottle ESSE probiotic serum – 50 miljoner levande probiotika i varje droppe.

Serien visar hänsyn till en rad olika processer såsom pH-nivå, konserveringsmetod, balans av fleromättade fetter och renast möjliga ingredienser. ESSEs plus-serie innehåller ingredienser som t ex probiotika från släktet lactobacillus (som du säkert känner igen från yoghurt) djävulsklo, kigeliaextrakt, Brasilianskt ginseng, extrakt från tusensköna och lågmolekylär hyaluronsyra. Djävulsklo, en mycket potent ingrediens, är en ökenväxt från Kalahari i Namibia som är en av de mest verksamma inflammationshämmande växterna i hela växtriket. Många av växterna skördas i Sydafrika i dess vildvuxna tillstånd för att på så sätt kunna utvinna så kraftfulla extrakt som möjligt.

esse organic skincare Plusserien

I serien ingår tre serum, två ansiktskrämer och en ögonkräm. I ögonkrämen tillförs ämnen som stärker blodkärlen, stramar upp och fyller ut i syfte att minska rynkor och fina linjer.

esse organic skincare Plus_Serum

Ska bli roligt att följa utvecklingen av denna forskning för att se hur probiotiska produkter sprider sig vidare från livsmedelshyllan till hudvårdsbutikerna.

esse organic skincare

Sorry, the comment form is closed at this time.