Världsrekord i sabrering

Nytt världsrekord i sabrering!

Det är inte ofta som man får vara med om ett spektakulärt världsrekord. Jag minns det som igår när Patrik Sjöberg inför ett andäktigt tyst Stockholms Stadion slog världsrekordet i höjdhopp 1987 på 242. Nu var det dags för näste göteborgare – Julio Gonzalo Chang Romero att ta tillbaka sitt gamla världsrekord i sabrering.Julio blev av med sitt rekord på 47 flaskor på 60 sekunder nyligen. Träningen hade enligheten utsago gått utmärkt. Det spekulerades innan om han skulle gå “safe” och ta 48 stycken. Men nej han fullkomligen krossade det gamla rekordet. Den nya noteringen är 55 flaskor på 60 sekunder!

Till vardags finner ni Julio i baren Hush Hush på Linnégatan i Göteborg. Jag har tidigare bloggat här om sabrering -detta spektakulära sätt att öppna champagne. Läs mer här.

Världsrekord i sabrering Julio Chang

Världsrekord i sabrering Julio Chang 2

Världsrekord i sabrering Julio Chang

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.