Categories
Lyxigt boende Resor

Igloo Åre – vinterns mest exotiska hotell – erbjuder dig att bli diplomerad igloobyggare

För tredje året i rad slår Håkan Hising och Katarina Lidberg upp fjället för vinterns igloobygge. Snart är det tillräckligt mycket snö för att kunna skapa säsongens och Sveriges mest exotiska hotellrum i sann fjällmiljö. Hos Igloo Åre bor du djupt inbäddad bland fjällbjörkar på klipphyllan, medan centrala Åre med restauranger och aktiviteter finns bara en skidrepa bort. Nytt för i år är kursen i igloobygge.

Iglooanläggningen byggs upp av natursnö varje år och inget år blir det andra likt. Design och inredning förändras också. Igloo Åre innehåller restaurang, igloos för övernattning, spabad och möjligheter till evenemang och arrangemang.

igloo

Här ligger lyxen inte i varma hotellsängar, vita linnedukar eller minibar på rummet, utan snarare i den spännande miljön, den vita snön, de speciella förutsättningarna, omtanken och att maten görs på de finaste råvaror som det jämtländska skafferiet har att erbjuda.

Ut_Igloo

Tänk dig att ligga inne i en igloo när snöstormen viner utanför.

De flesta vaknar varma och utsövda efter en natt där snöväggarna isolerar ljudet, temperaturen är konstant och ingenting annat hörs än dina egna andetag, berättar Håkan.

Nytt för i år är att man kan boka in sig på igloobyggarkurs! Under tre dagar får man lära sig det mesta om snökunskap, om hur man bäst klär sig i kyliga förhållanden, om säkerhet samt byggteknik för att skapa igloos i snö.

Igloo_kväll

För att blanda upp skidåkningen med andra inslag kan vinterns roligaste och mest nyttiga aktivitet vara att skapa utsmyckningar utomhus, portaler och vindskydd samt skapa former inne för både säng, bord, hylla och belysning.

säng_igloo

Det hela avslutas med att premiärövernatta i en alldeles egenbyggd igloo. Något att bjuda till den som redan har gjort ”allt”.

Klara, det blir vi aldrig, det är ett ständigt småsnickrande och pyntande tills dess vintern tar slut.

I paketet ingår utrustning, fika och lunch tre dagar samt middag, spa-bad och övernattning den andra kvällen och natten. Fem kurser erbjuds: 5-7 jan, 12-14 jan, 19-21 jan, 26-28 jan och 2-4 feb. Du går förhoppningsvis därifrån som diplomerad igloobyggare och en härlig erfarenhet rikare.

Drink_igloo

Igloo Åre ligger strax över 900 m ö h precis vid trädgränsen med enastående utsikt över hela Åredalen. Till anläggningen kommer man snabbast med lift, VM8.an, 7 minuter från Åre centrum. Igloo Åre öppnar mellan jul och nyår och har öppet till mitten av april.

Vy_Igloo Åre

Spabad_Igloo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *