Grooming murdock London

Murdock London ger bästa grooming-tipsen för skägg och mustasch

Murdock London är en av de mest prestigefyllda barberarna i London, som specialiserar sig på skägg och mustascher. Här ger de sina bästa grooming-tips och tipsar om skägg och mustaschtrender, samt om hur man bäst återfuktar torra skägg och viken stil som passar vem.

 Många av Murdocks kunder tittar in varje vecka för en 15-minuters trim. Det låter kanske som en dyr vana, men barberaren Lachlan från Murdock förklarar att det är lika naturligt som att kvinnor fixar naglar och hår. Slutsumman blir ändå ofta mindre än vad deras fruar spenderar på sig själva. Precis att kvinnorna gör ögonbryns-reshape så kan det kan göra underverk när skägget eller mustaschen får en professionell look.

Man förstår att personalen här vet vad de pratar om och känner passionerat för sitt jobb. Lachlan berättar entusiastiskt vidare -Vi kan hjälpa till med att ge skägget den formen som passar just din ansiktsform. Har man ett lång smalt ansikte så rekommenderar vi en mer fyrkantig stil, medan runda ansikten helst skall ha det kort på sidorna och mer avlång modell.

grooming murdock niklas shape

Lachlan ger Niklas Bylund råd och tips om hur vilken stil som passar honom bäst.

Vi märker att många av våra kunder föredrar olika stilar på sommaren och vintern. Under vintermånaderna föredrar fler stora varma skägg och sommaren lockar till korttrimmat.

Hur ofta skall man klippa skägget och vad gör man när det börjar bli grått?, undrar jag. -Vi brukar rekommendera klippning var 4-6 vecka för, men många av våra kunder tittar in varje vecka för en snabbtrim, förklarar Lachlan. Här på Murdock färgar vi inte mustascher eller skägg, det är otroligt svårt att få det jämnt och det finns inget värre än grå utväxt i ansiktet.

Skägget skall tvättas dagligen, men använd inte hårschampo då PH-balansen är fel och skägget lätt blir uttorkat. Har du inte ett speciellt skäggshampoo, som är det Murdock rekommenderar, använd istället ansiktstvätt. Personalen på Murdock tipsar också att man regelbundet använder leave-in-conditioner för att tillbaka lystern.  Många kommersiella produkter har en hel del kemikalier och konserveringsmedel, som man helst inte vill ha i ansiktet. Våra egna produkter är huvudsakligen gjorda av naturliga ämnen, berättar Lachlan.

Skäggolja har blivit en storsäljare i takt med att fler och fler män låter skägget växa ut. Oljorna gör håret like mjukare och ger en fin lyster, men Murdock London storsäljare är istället deras Beard Moisturiser. Den ger en mindre oljig look och är perfekt för vardagsbruk.

grooming beard moisturiser

Beard Moisturiser är Murdocks storsäljare som används dagligen för att mjukgöra och återfukta skägg och mustasch.

Murdock Lyx.se

Niklas Bylund får ögonen övertäckta av en varm handduk för maximal avslappning samt för att hålla retliga hårstrån borta från ögonen, medan hans skägg får en trim och ordentligt återfuktning.

Emanuel Berglund blir rakad och får mustaschen klipps av Christian, som förklarar: Precis som med en vanlig frisyr kan man variera sin mustasch från dag till dag. Man kanske vill ha en bena ena dagen med vaxade ändar och en mer relaxad buskig look en annan dag.

Han klipper under Emanuels mustasch, vilket gör den lyfts en aning från ansiktet och ger en tydligare form.

Murdock Lyx.se

Murdock Lyx.se

Emanuels mustaschändar vaxas med Murdocks bivax med svag doft av ekmossa.

grooming murdock mustaschkamm

Sofistikerad och elegant mustaschkamm, gjord av en enda bit horn.

grooming Murdock Lyx.se

Emanuel och Niklas är nyrakade och ompysslade.

grooming marvellous_beard_box Lyx.se

Komplett mustasch och skäggbox, med allt du behöver.

Har du vägarna förbi London och vill själv beställa tid eller letar du efter Murdocks egna produkter, titta in på Murdock Londons hemsida. Här kan du även få fler stil och klipptips.