darda bilbana

Darda Bilbana – Nostalgiskt julklappstips för bilälskare

Kanske minns du barndomens vilda racing med kompisarna. Darda bilbana var het redan på 70-talet och är idag precis lika het men dessutom retro, en julklapp för de minsta full av kreativa möjligheter och utan begränsningar. Till skillnad från många av dagens prylar, som nästan är ”färdiglekta” erbjuder Darda bilbana en uppsättning bandelar som alla kan kombineras med varandra.

darda bilbana

Detta ger obegränsade möjligheter. Bilarna kan levereras med två olika motorer, en standard och en version som möjliggör en dominoeffekt. Har du en lång bana, ladda och placera ut flera bilar på lämpliga ställen, när bilen bakom kommer och knuffar till så aktiveras den kraftfulla motorn och nästa bil sticker genast iväg. Bilarna finns i alla möjliga varianter och utförande – sportbilar, rallybilar och formel 1 bilar.

darda bilbana

Darda är världens snabbaste bilbana. På 70-talet uppfann Helmut Darda den första och minsta utbytbara motorn i världen som kan laddas genom att man rullar den fram och tillbaka. Än idag är Darda racingbanan en av de mest populära och kvalitativa bilbanorna. Med en skala på 1:60, åker bilarna motsvarande i en hastighet av 900 km/h.

Sugen? Dardas Bilbanor hittar du här.