Rockefeller Center & The Rainbow Room – en klassiker på 65:e våningen återvänder

I början på oktober öppnade återigen den klassiska och, under årtiondena, mycket omtalade Rainbow Room längst upp i Rockefeller Center i New York. Lokalen öppnade för över 80 år sedan och har stängts flertalet gånger av olika spektakulära anledningar. Efter att ett av New Yorks mest välbesökta och välkända uteställen varit stängt i 5 år och nu renoverats, kan New Yorkers och besökare återigen njuta av romantiska rendez-vous och galet vacker utsikt.

The Rainbow Room öppnade ursprungligen under den stora depressionen 1934 och har för inte så länge sedan blivit stämplat som ett viktigt landmärke i New York City.

Rainbow room_kristall

Renoveringen av det ikoniska stället har genomförts av Gabellini Sheppard Associates. Mittpunkten av golvet i den stora Art Deco-salen på 65:e våningen är ett stycke historia i sig. Man kan bara föreställa sig vilka stjärnor som dansat över detta ikoniska golv. Golvet ligger kvar och den gamla takkupolen är i stort sett orörd, men ny inredning har adderats i form av kristallkronor, spegelväggar och belysning, som kan få taket att skifta i regnbågens alla färger. Till fönsterpartierna har adderats gardiner gjorda i kristall, för att få ljuset att reflektera över salongen och förhöja upplevelsen av en regnbåge.

Rainbow Romm_dining_landmark

Här får idag över 300 gäster plats, men lokalen kommer mestadels att användas för privata evenemang. Däremot kan man besöka det berömda Rainbow Room på måndagkvällar (och under vissa helgdagar) då det spelas live musik under middagen, med möjlighet till dans.

Rainbow Room reopens_2014

En brunchbuffé kan även avnjutas på söndagar mellan klockan 11 – 15.

Rainbow belonged to New York, New Yorkers, and everyone else in the world for that matter – Rozanne Gold, kock på Rainbow Room, 1987-1999.

Menyn, som skapats av Jonathan Wright, innehåller rätter såsom gratinerade kammusslor, hummergratäng med svart tryffel, beef Wellington, anka, grytstek och glace au four. Vad gäller de klassiska ostron Rockefeller så kommer även de att finnas tillgängliga, till de traditionsälskande gästernas förtjusning.

Sunset_65_Rockefeller Center

Förutom salen har även en ny cocktail lounge öppnats – SixtyFive – med en stor uteterrass.

Uteterrassen på SixtyFive_30 Rockefeller Plaza

SixtyFive håller öppet på vardagar. Här kan du med all säkerhet beställa en riktigt välgjort GT eller annan klassisk cocktail att sippa på, medan New York breder ut sig för dina fötter.

65_Rockefeller

Ett tips till dig som vill uppleva en bit NY-historia i uppdaterad tappning.

Rockefeller Center_New York

Ett annat litet tips för dig som är i New York i början på december…

Världens mest kända julgran – the Rockefeller Center Christmas tree – tänds under en ceremoni onsdagen den 3:e december dit tiotusentals jullängtande människor vallfärdar för att vara med under live-föreställningen och festligheterna. Granen, som oftast är mellan 20-30 meter hög, har rests varje år sedan 1933. 

Rockerfeller Plaza_christmas_tree_newyork

 

Foto: Artikelns presentationsbild – Bart Barlow.

Sorry, the comment form is closed at this time.