Ilse Jacobsen lanserar naturnära hudvårdsserie

Hon är kanske mest känd för sina gummistövlar, men Ilse Jacobsen är mycket mer än så. Hon har en vision om att skapa ett helhetskoncept, som speglar hennes egen avslappnade och lyxiga livsstil. Jacobsens nya hudvårdsserie är en naturlig fortsättning på detta; och inspirerades av den råa och vackra naturen kring hennes hem vid sjöstaden Hornbæk. I hjärtat av Hornbæk har Ilse öppnat ett spa; och för behandlingarna där har man tagit fram naturliga och kraftfulla produkter, baserade på de plantor som växer utanför Ilses dörr.

”Det handlar om att finna balans i allt man gör”, säger Ilse.

ilse jacobsen hornbaek hudvårdsserie spa kurbad-in-text
Ilse vid stranden i Hornbæk, foto: Susanne Buhl

Varken hon eller Daniel Lafrenz, som är den som gjort verklighet av Ilses vision, vill säga att någon av produkterna är till exempel specifikt ”anti-age”. Flera är förvisso baserade på havtorn, som innehåller mycket C-vitamin och har ”anti-age” egenskaper, men båda betonar sin aversion mot reklam som utlovar mirakel som inte är möjliga.

”Vi har skapat naturliga och kraftfulla produkter som vi själva använder och vet fungerar, men vi överraskar hellre våra kunder än gör dem besvikna”, säger Daniel.

Ilse Jacobsen är förstås inte den första att ha som mål att skapa naturliga och samtidigt kraftfulla hudvårdsprodukter. I Sverige finns till exempel Lush, som har just detta som sitt koncept. Lush har dock, till skillnad från Jacobsen, inte lyckats få alla sina produkter fria från bland annat parabener*. Ilses produktlinje är, med sina 14 produkter, ännu inte så stor, men å andra sidan är alla produkter fria från parabener och allergiframkallande ämnen. Hela tillverkningen sker också i Danmark, vilket gör det lättare att säkerställa att kvalitetskraven efterlevs.

”Jag är stolt över att mina produkter tillverkas i Danmark och vi kommer aldrig, aldrig att flytta tillverkningen till Kina som många andra.” Ilse

Ilse by Ilse Jacobsen hudvårdsserie skönhetsvård spabild

Genom att hålla sig till naturnära ingredienser har Ilse Jacobsen också lyckats skapa en doftkarta som passar både män och kvinnor – och hur självmotsägande det än låter så fungerar det. Det är friska och rena aromer, som vägrar att definiera sig som varken det ena eller det andra, samtidigt som de är väldoftande. För den som vill ha en alldeles speciell upplevelse, ingår de i behandlingarna på Ilses spa; men de går precis lika bra att njuta av hemma. Precis som i Ilses vision är de en sinnesupplevelse för både kropp och själ.
Vill du veta mer om Ilses hudvårdsprodukter och spa: besök Ilse Jacobsens webbsida.

*Parabener är konserveringsmedel vars fulla effekter ännu inte är utredda, i Danmark är ett par typer förbjudna av försiktighetsskäl.