Folke Andersson lanserar ny exklusiv cognac

Nu lanserar legendaren Folke Andersson en helt ny serie av förstklassig cognac i liten begränsad upplaga: La Part Des Anges (P.D.A.). La Part Des Anges P.D.A. 01 Cognac XO Edition Exclusif består av Cognac från distrikten (Cru) Grand Champagne, Petite Champagne och Fin Bois. 

Cognac-faten som Folke Andersson använt sig av denna gång har lagrats under tre århundraden. Den äldsta cognacen lades på fat redan under 1870-talet!  För att få den rätta balansen i doft, smak och eftersmak, har Folke även använt sig av Cognac från 1940- och 1970-talet, samt från början av 2000-talet. Ingen köldstabilisering har gjorts. De valda ‘Generationerna’ Cognac har sedan uppnått en fin samklang i hela doft- och smakpaletten.

Detta är den första utgåvan i Magni Spirits nya serie ‘La Part Des Anges’ (P.D.A.) – en förstklassig cognac i små begränsade upplagor. Cognacen buteljeras i en numrerad upplaga om endast 900 flaskor varav 700 släpps i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment. 

Ålder: 45-140 år  | Pris: 1495 kr  | Volym: 700 ml  | Systembolagsnummer: 40407-01  | Sortiment: Tillfälligt sortiment från och med den 1 oktober 2014.

TASTING NOTE ‘Vid första anblicken av La Part Des Anges P.D.A. 01 Cognac XO Edition Exclusif, avslöjar den  djupa bärnstensfärgen att vi har en vällagrad cognac från anrika franska ekfat framför oss. Doften är djup, komplex med stor knäckighet och en fin ‘Rancio’ (en kombination av fatsyrlighet och lyckat åldrande). Smaken bjuder på en generös fruktighet från den yngre cognacen och stora, söta knäcktoner med framträdande, men balanserade fattoner från de riktigt mogna faten (45-140 år). Sedan följer en lång och härlig eftersmak, där sötman och knäcken dröjer sig kvar för att avslutningsvis balanseras upp av en tydlig Rancio.’

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.