Categories
Mode

Stenströms firar 115 år som skjortmakare

Anrika skjortfabriken Stenströms fyller 115 år under 2014. Det firas med både en jubileumskollektion och egen flagskeppsbutik i Stockholm. Nyligen öppnade en ny konceptbutik i Sturegallerian invid Stureplan.

Helsingborgsföretaget Stenströms grundades 1899 och är kända för att år efter år designa och tillverka skjortor med kvalitet in i minsta detalj. Förutom den välkända Stenströmsskjortan tillverkar företaget även damblusar, stickade plagg, slipsar och scarves samt boxershorts.

Stenströms brygga

Stenströms grundvärderingar ligger en föreställning om att plagg med kvalitet och komfort ger människor välbefinnande. I denna anda vill Stenströms tillverka kläder som får människor att må bra och känna sig välklädda varje dag.

Stenströms_man_kvinna

Med hjälp av Stenströms Shop Concept, där kollektionerna presenteras i egen inredning, kan kunden känna igen Stenströms stil och kvalitet oavsett om man handlar på Illums Bolighus i Stockholm, på Stockmann i Helsingfors eller på Magasin du Nord i Köpenhamn. Öppningen av Stenströms Flagship Store i Sturegallerian markerar starten på en rad satsningar som sker under 2014. Senare i år öppnar ytterligare två butiker i Europa och planerna för en etablering i USA under 2014 är i full gång. Anders Bengtsson, VD för Stenströms, berättar:

– Det är väldigt roligt att kunna berätta att vi i år öppnar kontor och showroom i New York i egen regi. USA är en mycket intressant marknad och det känns både spännande och naturligt att fira våra 115 år med att blicka framåt och ta det här steget.

I det nya butikskonceptet visas produkterna i en specialanpassad miljö där Stenströms filosofi och varumärke tydligt matchas med en mix av skandinavisk stil med vita toner i kontrast till amerikansk valnöt och borstat stål och läder från Öland.

In store_Stenströms

Stenströms kommer att erbjuda välskräddade skjortor och fina plagg med omsorgsfullt utförda detaljer i minst 100 år till. Detaljerna sitter i tygerna, färgerna, mönster och knappar. En skjorta består av 23 delar. Varje skjorta genomgår 60 olika arbetsmoment och fem kritiska kontrollstationer. Till varje skjorta går det åt 150 meter tråd.

Mother of Pearl knappar_Stenströms

Bara knapparna sätter prägel på det plagg de sätts fast på och Stenströms de flesta knappar görs för hand av äkta pärlemor eller av galalith i många olika färger.

Jubileumskjorta_Stenströms

Lyx.se upplever att Stenströms traditionella skjortdesign har uppdaterats och kompletterats med plagg, i både vår- och jubileumskollektionen, som ligger i tiden och känns ungdomliga och fräscha. Hög kvalitet kombinerat med hög modegrad som passar gammal som ung.

Stenströms_vår

Uppskattat också att man kan beställa ”custom made” om man så vill och behöver. En lyxig service som innebär att du själv väljer allt från tyg, färg, manschetter, krage med personliga mått för perfekt passform.

Jubileum_Stenströms

Jubileumskollektionen släpps i höst och under oktober finner man plaggen i butik.

Stenströms_115 jubileum

I den speciella kollektionen ingår skjortor, blusar, scarves och stickat som går i färgerna fuchsia, petroleum, mossgrönt, navy, brunt och vitt – även med klanrutor och paisleymönster.

Damskjorta_Jubileumskollektion_Stenströms

Stenströms höstkollektion sneglar mot tedrickande ladies och tweed på lantliga gods i engelska landsbygden. Kollektionen är byggd kring en matchande, mörk färgskala med blommig influens. Det handlar mer om tidlös stil än trend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *