Trendrapport SS14

Trendrapport SS14: Här är bästa köpen!

Nu riktar vi kikaren mot våren och ett nytt spännande modeår! Just i år kan du med fördel möta de varmare dagarna i gråskala, i pastell eller i spets. Lyx.se ger dig trendrapport SS14 och guidar till de bästa köpen i butik just nu – i alla prisklasser.

Trots att det inte officiellt är vår än kan du redan nu plocka fram solglasögonen och uppdatera din garderob inför mildare väder. På butikshyllorna hittar du massor med smaker på vad årets första modetrender har att erbjuda. I vår trendrapport SS14 listar Lyx.se tre av de hetaste tendenserna och har handplockat några riktiga godbitar till varje stil för din inspiration.

Trendrapport SS14 Lindex_varmode-2014

Inspireras av Lindex streetstyle-inspirerade kollektion Extended. Foto: Lindex.se

Gråskala

50 nyanser av grått, svart och crèmevitt är en het färgpalett just nu. Visst, det låter som en trend för de mörkare årstiderna, men faktum är att de monokroma tonerna är ett stilsäkert och smakfullt kort. Klä dig i gråskala från topp till tå eller matcha med ljusa pasteller för att skapa ett vårigare uttryck. Våga även matcha olika material och grafiska mönster.

Trendrapport SS14 trend_graskala

Direktlänkar till kollaget:
1. Mönstrad byxa, Lindex
2. Plisserad kjol, H&M
3. Lack med krom-finish, OPI
4. Blazer, Zara
5. Scubajacka, Lindex
6. Collegetröja, BikBok
7. Solglasögon, Le Specs
8. Handväska, Mugler

Trendrapport SS14 zara-varmode_2014 zara-varmode-2014
Zaras lookbook för våren 2014 visar många ljusa och skira material. Här i puderrosa från topp till tå samt en dutt transparens. Foto: Zara.com

Pastellkaramell

Som vanligt innebär våren att det sveper en pastellvåg över modevärlden. För vad vore en vår utan en hoppfull pastellfest? Frossa i pudrigt rosa, mintgrönt, gräddvitt, ljuslila och mjukt blått. I år är det särskilt de pudrigt rosa tonerena som erövrar kollektionerna. Matcha ton i ton för en häftig enfärgad look eller bryt av den söta stilen med rockiga detaljer. Höstens skinnjacka är en klockren kontrast till det gulliga.

Trendrapport SS14 trend_pastell

Direktlänkar till kollaget:
1. Blus, Selected Femme
2. Klänning, Molly Bracken
3. Armband, Asos
4. Quiltad bomberjacka, Balmain
5. Nyckelring, Guess
6. Sandaletter, Have2have
7. Solglasögon, Prada
8. Plånbok, Maison Scotch

Elegant transparent

Spetsa till det med spets, slöjlika, genomskinliga eller skira plagg. Även om transparenta plagg fått ta plats i tidigare säsonger är det hetare än någonsin i vår. Vi ser allt från lätt avslöjande spetsbyxor från Givenchy till plagg med ett fåtal genomskinliga delar och väskor som avslöjar innehållet. Ett bra recept för en lyckad look är att matcha transparent med heltäckande. En tunn, transparent blus funkar klockrent under en högre kjol eller en kavaj – och precis tvärt om. Släpp loss kreativiteten och våga!

Trendrapport SS14 trend_transparensPå redaktionen är vi särskilt förtjust i den transparenta kolen som fladdrar kriminellt vackert när vår- och sommarvindarna sveper tag i den.

Direktlänkar till kollaget:
1. Spetsbyxor, Givenchy
2. T-shirt i mesh, Estradeur
3. Topp, Milly
4. Clutch, Chicy
5. Transparent t-shirt, Mango
6. Transparenta klackar, Jennie-Ellen
7. Kjol, Jeane Blush

Bilder i slidern: Lindex.se, Bikbok.com och Mango.com

Sorry, the comment form is closed at this time.