Max Piltz

Lyx.se Presenterar: Max Piltz

Max Piltz är ett kommunikationsproffs med en livslång kärlek till bilar. Han driver kommunikationsbyrån Rockturner tillsammans med en kollega och är även chefredaktör för Porscheägaren.

Jag är 10 år och sitter i en buss på Autobahn på väg mot sportlov i Alperna när en liten vit bil kör om. Jättefort. Ändå hinner jag se att bilen har stor vinge på bakluckan, röda fälgar och texten Carrera längs dörren. Det är första gången jag ser en Porsche i verkligheten och det är den häftigaste bil jag någonsin sett! Och som jag hört, vilket ljud! Det är då jag bestämmer jag mej: en sån bil ska jag ha när jag blir stor!

Det tog mej 30 år att köra ikapp min drömbil och parkera den på uppfarten. Samma sommar började jag banknarka och tog racinglicens. Sen tog jag mc-kort och lärde mej köra sporthoj på bana. Nästa sommar tar jag road racing licens.

Vad är lyx för dig?
Att leva sitt eget liv, inte någon annans. Och att följa sin dröm – även om det tar 30 år för att den ska slå in.

Vad skriver du om på Lyx.se?
Om det har motor, om det har hjul, om det kan köras på asfalt – då skriver jag om det.

max piltz-lång