VIKS – ny design på en cool fixed-gear hoj

542813_478191865569557_107353922_n

Estlands bidrag till cykelhistorien har fått ett nytt objekt till samlingen: den läckra Viks. Inte bara designen är ny, utan även ram, framgaffel och styrtekniken har fått en innovativ lösning: två identiska stålrör bildar ram och två identiska stålrör bildar framgaffel och styre!

viks_rStoryn bakom är som den brukar: innovatören (Indrek Norusk som driver Velonia Bicycles) letade efter en ny cykel, men fann ingen som passade och gjorde en egen. När han testade den på gatorna blev han överöst med komplimanger för cykeln och alla undrade var de kunde köpa en egen.

Den väger ca 5kg och kan beställas här

viks_y

Claes Foxérus är bildad genom livets olika vägar samt utbildad civilekonom i Lund och Köpenhamn, och har varit kommunikationschef, marknadschef och VD i olika bolag. Han har startat upp bloggarna www.davidreport.com och www.produktutveckling.nu samt organisationerna www.apgsweden.se och www.planner.se. Claes är numera egenföretagare med kreativ kommunikation, strategi och affärs/produktutveckling på agendan, där skrivande, föreläsande och utbildning utförs i olika former, bl a om trender och framtid för www.secondsight.nl. Dessutom driver Claes www.hintland.com som avses vara en inspirationskanal för framtida innovationer, produktutveckling och marknadskommunikation genom att lyfta fram ”allt möjligt”. ”- Vi lever i en postmodern tid där allt och inget fungerar, därför hittar du inspiration till stordåd där du minst anar det”