Thonet + Andy Martin = estetisk och harmonisk cykel

Apropå cyklar, estetik och harmoni.

Den tyska möbelproducenten Thonet har samarbetat med londondesignern Andy Martin i syfte att använda deras berömda ångböjningsprocess i trä, som härleds från 1830-talet, genom att utveckla en ny unik cykel.

Cykelramen görs av bok och justeras till perfektion med CNC-maskiner. Cykeln har en växel och inga bromsar, så det förlitas att cyklisten behärskar ”fixed gear”. Fixed gear tekniken är i sig en konst och harmonierar ypperligt med Thonet’s ångböjningsprocess, vilken gör denna unika Thonetcykel till ett estetiskt och tekniskt mästerverk.

Claes Foxérus är bildad genom livets olika vägar samt utbildad civilekonom i Lund och Köpenhamn, och har varit kommunikationschef, marknadschef och VD i olika bolag. Han har startat upp bloggarna www.davidreport.com och www.produktutveckling.nu samt organisationerna www.apgsweden.se och www.planner.se. Claes är numera egenföretagare med kreativ kommunikation, strategi och affärs/produktutveckling på agendan, där skrivande, föreläsande och utbildning utförs i olika former, bl a om trender och framtid för www.secondsight.nl. Dessutom driver Claes www.hintland.com som avses vara en inspirationskanal för framtida innovationer, produktutveckling och marknadskommunikation genom att lyfta fram ”allt möjligt”. ”- Vi lever i en postmodern tid där allt och inget fungerar, därför hittar du inspiration till stordåd där du minst anar det”