KISS + Hello Kitty

Du har väl inte missat att Kiss varit på besök? Eller? Jo, bandet. De håller på fortfarande. Paul Stanley och Gene Simmons, männen bakom företaget, har passerat sextio men rockcirkusen rullar vidare. Och bara det är väl någon sorts lyx. Eller åtminstone trygghet, att ens barndomsidoler finns kvar, dyker upp då och då och påminner om evig ungdom. Eller nåt.

För så är det ju, Kiss kan fortleva för alltid, vilket påpekades av Stanley i någon intervju nu i samband med sverigebesöket. När de inte orkar längre kan någon annan ta plats bakom sminket. Och redan nu är ju faktiskt två originalmedlemmar utbytta. De roller som en gång spelades av Peter Criss och Ace Frehley görs nu av Eric Singer och Tommy Thayer.

Men allt är inte party och rock´n roll. Kiss har alltid varit något mer. Inte minst business. Varumärket sägs vara värt så där en fem miljarder dollar. Ett av de senare samarbetena planeras tillsammans med  The Hub, tv-kanalen som gett oss sådant som My Little Pony Friendship is Magic. Steget till att göra en serie med Kiss Hello Kitty-figurer som lever rock´n roll-liv för barn, är inte långt eftersom figurerna redan finns. Givetvis. Och har du lämnat barndomen och befinner dig i den andra änden av livet kanske en urna kan vara något? “Fan for life”. Jag tror jag tar en medelväg här och nöjer mig med toalettpappret med Kiss Hello Kitty-tryck.

Hur blev det här nu? Som att Kiss är skit? Nej, inte alls. Jag älskar Kiss. De är kanske bara inte lika farliga och häftiga som jag tyckte en gång. Men jag måste köpa de där Hello kitty-figurerna till min dotter.