The Beach Suite, Costa Rica Treehouse Lodge

Semestra mitt i Costa Ricas djungel på Threehouse Lodge

Att välja Costa Rica som semesterland kanske inte hör till vanligheterna, men är du sugen på en resa till Centralamerika så är Costa Rica ett bra val. Med Stilla Havet i väst och Karibiska havet på östra sidan, är det Costa Rica lugnare än sina grannländer. 

Här möts du av ett grönt och frodigt landskap med regnskogsområden och en miljö som tagen ur National Geographic. Under perioden februari till maj kan du, om du har tur, få se havssköldpaddan lägga sina ägg på någon av de fantastiska stränderna.

Vill du verkligen komma naturen in på livet så är Costa Rica Threehouse Lodge det perfekta alternativet. Lodgen ligger mitt i naturreservatet Gandoca-Manzanillo med så väl varierad fauna och flora som ett rikt djurliv. Bli inte förvånad om du hittar ett spännande djur vid frukostbordet en morgon när du vaknar till regnskogens ljudmatta av sånger, kväkanden och aptjatter.

På Costa Rica Threehouse Lodge kan du välja att bo i ett av fyra hus; The Threehouse, en trädkoja bygg runt ett 100 år gammalt träd. The Garden House som är byggt helt i bambu och insvept i den fantastiska trädgårdsanläggningen. Det finns även två strandnära alternativ; The Beach House som är byggt helt och hållet av nedfallna regnskogsträd som dragits ut ur djungeln med hjälp av oxar. The Beach House ligger bara 80 meter från strandlinjen, så du kan faktiskt ligga i sängen och se vågorna skvalpa mot stranden. Sist men inte minst finns The Beach Suite, en mycket originell och futuristisk byggnad med ovanliga former och färger. Speciellt det kupolformade badrummet, som exteriört är täckt av färgat glas och interiört näst intill påminner om en rymdraket, är värt att se.

Naturliga och miljövänligt är en del i konceptet och med återvunna material och med bl.a. naturligt nedfallna träd som byggnadsmaterial, så är anläggningen certifierad med ”4 löv”. Det är en en miljöcertifiering som utfärdas av Costa Ricas Tourism Board till företag inom turistnäringen som arbetar med en hållbar modell för natur, kultur och social resursförvaltning.

Trots sin naturliga approach behöver du inte lida brist på vare sig service eller aktiviteter. De 4 husen är utrustade för självhushåll, men vill du så kan du få full service under din vistelse. Stranden Punta Uva, som anses vara en av Costa Ricas vackraste, ligger inte mer än 300 meter bort – och du befinner dig, som sagt, mitt i djungeln. Vill du sätta dig i en kanot och stilla glida genom djungelns floder, laguner och mangroveträsk, så kan du i stort sett ta steget från frukostbordet ner i kanoten. För dig som vill se delfinen i sin rätta miljö arrangeras det även delfinutflykter inom reservatsområdet. Yoga, surfning, och forsränning är andra givna aktiviteter.

Vill du besöka ett färgstarkt land, rikt på varierande natur och upplevelser så kanske nästa resa ska gå till just Costa Rica.