Land Rover Defender LXV Special Edition. En ikon fyller 65.

Det finns få bilmodeller som tagit steget från bara en bil till att istället bli en ikon. Jag tänker direkt på Lamborghini Countach, Porsche 911, Mercedes Geländewagen, Ferrari Dino, Jaguar E-Type bland många andra. Land Rover Defender är definitivt en klassiker som kan läggas till den här listan. Nu fyller Land Rover Defender 65 år och det ska firas. Baserad på den korta Defender 90 modellen släpper det anrika brittiska bilvarumärket en limiterad med namnet Land Rover Defender LXV Special Edition. Du som kommer ihåg dina lektioner i romerska bokstäver kopplar snabbt att LXV är lika med 65. Själv får jag läsa mig till denna fakta men är lika full av habegär för det.

Kantig, hård, stöddig, robust och kompromisslös. Det skulle kunna låta som beskrivningen av någon som är på väg upp i ringen för en rond om världsmästartiteln i boxning. Nu är det istället en perfekt beskrivning på något jag, du och säkert många andra skulle ta ett par rejäla smällar för vilken dag som helst.

land-rover-lxv3 land-rover-lxv4

land-rover-lxv2land-rover-lxv5