Drak-sko från Emilio Puccini, Vår/Sommar 2013

Emilio Puccis dyrbara kilklackar – som att gå på ett kinesiskt slott

Drakens år må vara till ända, men dessa underbara kilklackade skor, med snidade ornament i form av elfenbensdrakar, gör sig minst lika bra i Ormens år.

Skon är formgiven och tillverkad av Emilio Pucci i Italien och är en av nyheterna i  för vårkollektionen 2013. Lekfullt sexiga, med syndigt höga klackar (15 cm). Klackhöjden vägs upp av den snygga flätningen av kalvskinn, vilken ger den stabilitet som behövs för att du ska bära upp skon snyggt, utan att behöva oroa dig för att vingla.

Det är en sko som väl matchar Puccis luftiga ensembler för våren och sommaren 2013. En kollektion där chefdesignern Peter Dundas tydligt har inspirerats av asiatiska mönster med drakar, fjärilar och lätta, transparenta tyger som viktiga inslag. Skon finns i vitt och svart och går att köpa för 3 495 EUR, bl.a. från Luisa Via Roma.

Visst är det lite som att vandra på ett utsnitt från något av Kinas fantastiska kungliga tempel – och vi får hoppas att drakarna ger bäraren av skorna samma skydd, som drakarna enligt sägnen ska ge invånarna i kinesiska byggnader utsmyckade med drakar.