Vad händer 21 december 2012? Blir din sista drink en tequila…

Enligt Mayaindianerna, som levde mellan åren 250-950 e. Kr, slutar vår tids kalender den 21 december 2012 och kommer att leda till naturkatastrofer och att jorden går under. Inte många dagar kvar med andra ord, om vi ska tro denna tolkning av den utdöda sydamerikanska civilisationens profetia. Själv får jag vissa flashbacks från månaderna innan millennieskiftet då folk och media inte pratade om annat än vad som skulle hända när vi gick över till Y2K….

Oavsett om man väljer att tro på tolkningen kring denna dag av undergång, släpps samtidigt en exklusiv tequila reserva från DeLeón till försäljning för dig som vill njuta av en av de finaste av denna Mexikanska spritsort. De har valt denna dag som en del av en marknadsförings- och PR strategi för att skapa mystik och nyfikenhet kring tequilan. En tequila av denna kaliber bör så klar avnjutas ”on the rocks” men varför inte passa på att göra dig en riktigt fin Margarita, av de mest klassiska drinkarna, under en kväll som denna. Varför oroa sig för världens undergång när du kan fira att du levt. Om inte annat vore det väl skönt att få blanda till något helt annat så här kring juletider när man fått nog av glögg och mumma.

Plötsligt blir ännu en billig massproducerad vara istället en förstklassig lyxprodukt. DeLeón tillverkar premium tequila och ligger i byn Purisima del Rincon i Mexiko. De sägs tillverka tequila som beskrivs som ”luxury with an edge” och har en riktigt kul och inspirerande hemsida där man kan läsa om allt från tillverkning, till marknadsföring och eventsamarbeten med rockiga artister.  Det märks att, även om tequilatillverkningen sker på familjeegendomen enligt traditionella metoder, så sköts marknadsföring och försäljning av ett Los Angeles baserat företag. All in!

Reserva Leóna är DeLeóns kronjuvel och är gjord från 100 % blå Weber agave samt vatten från en av DeLeóns egna naturliga brunnar. Tequilan har efter destillation sedan legat i Sauternes-tunnor i 34 månader. Drycken har en bärnstensfärgad ton och liknar mer en XO Cognac än vad du annars förväntar dig av en tequila.

Denna reserva levereras i en vacker svart trälåda i ”limited edition” tillsammans med en plunta i pytonormsskinn. Korkarna på DeLeóns tequilaflaskor är ett av deras signum. Mastermodellen, som används för att tillverka de vackra metallkorkarna, skulpterades för hand ur en stor boll gjord av rent silver. Design av Bill Wall, som är mest känd för att designa smycken och läderartiklar i rock n’ roll stil. Det hela känns lyxigt, rockigt och sexigt. Vad roligt att få ställa en sådan flaska på drinkvagnen hemma. Ett säkert kort vad gäller samtalsämne vid fördrinken.  Inte helt lätt att få tag på dock, du får nog satsa på att ta dig en sväng på jordklotet för att få tag på en (eller hitta någon online som levererar world wide), men det kan vara värt det. Om det här är din grej, det vill säga.

Vad du än bestämmer dig för att njuta av i dryckesväg denna kväll, är frågan – blir det din sista drink?

 

 PS. Nog dags att tvätta bort alla felaktiga myter och falska rykten som cirkulerar kring denna dryck. Om du vill läsa och lära dig mer om tequila, finns en informativ hemsida på svenska från medlemsklubben TequilaSpirit. DS.