Batmobile 1 – originalet på auktion!

Batmobile original

Batmobile – en ikon bland bilar. En bil med oanade förmågor som till vardags stått gömd långt nere i Batcave, men som i stridens hetta hjälpt Batman att bekämpa onda krafter i Gotham city. Säg den bilentusiast som inte skulle vilja ha en Batmobile stående i sitt garage. Nu är det möjligt – den första Batmobilen ska snart säljas på auktion.

Redan 1941 myntades namnet Batmobile, med bilen dök upp på film och TV först 1966. Nu är det snart möjligt att lägga händerna på detta unika ursprungsexemplar, # 1 1966 Batmobile, skapad av den berömda amerikanska bilbyggaren och customdesignern, George Barris. George, ofta kallad King of the Kustomizers, anses som en ikon på området och är hovleverantör av specialbilar till filmindustrin.

Det här är första gången som det unika originalet är ute till försäljning sedan George själv köpte den för 1 dollar av Ford Motor Company. Den som köper bilen får inte bara ett unikt exemplar av en bil, utan även dokumentation och minnessaker från George Barris personliga arkiv på köpet. När klubban är slagen kan köparen parkera ett stycke underhållningshistoria i sitt garage.

Försäljningen är planerad till den 19 januari 2013 och hålls av Barret-Jackson på den 42:a, årliga Scottsdale auktionen. Du kanske ska lägga ett bud?

 

Detaljerad information – The Original # 1 Batmobile

Auktion: Scottsdale 2013
Varunummer
: 5037
Fabrikat: # 1 BATMOBILE, 1955 Lincoln Futura concept car
Exteriör färg: Svart
Interiör färg: Svart
Cylindrar: 8
Motorstorlek: 390
Växellåda: 3 – växlad, automatisk