Leica och Paul Smith i exklusivt samarbete

Leica är nog det enda kameramärke som kan göra anspråk på att ha nått kultstatus. Deras sparsmakade form ihop med fantastisk optik och gediget hantverk har gjort dem till alla fotografers dröm. Det blir liksom inte bättre än en kompakt liten Leica.

För de som inte nöjer sig med en Leica bland alla andra så kanske en specialversion designad av Paul Smith kan vara något. Paul har tagit modellen X2 och gjort den lika randig som hans strumpor eller snowboards. Orange högst upp där alla reglagen sitter, brittiskt racinggrön på mitten och lysande gul nedtill. Att det är en kamera som sticker ut råder det ingen som helst tvekan om.

Kameramässigt är Leica x2 Edition Paul Smith en kompakt digitalkamera med en CMOS-sensor på 16,5 megapixlar. Optiken är själva grejen med kameran och det är en fast optik på 24 mm som motsvarar den klassiska brännvidden 35 mm på en analog småbildskamera. Likt alla andra objektiv från Leica är den både knivskarp och ljusstark. Kameran är gjord för att fotograferas med manuell inställning med en ratt för slutartider och en annan för bländare. Självklart går det också att fotografera med automatik.

På baksidan finns det reglage för ISO, vitbalans, exponeringskompensation, blixt och för att komma in i menyn där det går att ställa in kameran ytterligare.

Leica x2 Edition Paul Smith tillverkas enbart i 1 500 exemplar och är du spekulant får du vara beredd att betala lite drygt 21 000 kronor. Då får du i och för sig en snygg läderväska på köpet. Och en kamera som är något utöver det vanliga på alla tänkbara vis.