Rolling Stones och Suntory skapar “The Rolling Stones 50th Anniversary Whisky”

1962 i London skapades ett av världens, om inte världens mest tidslösa rockband – The Rolling Stones. Det här firar det Japanska whiskyvarumärket Suntory med en limiterad upplaga om 150 flaskor tillägnad Rolling Stones.

Med tanke på upplagan lär det bli svårt att komma över en flaska. Men gud vad jag skulle vara stolt över att bjuda på ett glas ur den här flaskan. Rolling Stones ikoniska läpp/tunga logotyp som följt bandet sedan introduktionen 1971 pryder flaskan och personligen tycker jag snarare flaskan ser mer ut som ett konstverk än en flaska whisky. Otroligt vacker!

Suntory’s master blenders har tänkt till lite extra när de har rört ihop den här klassiska röran. Man har valt att blanda i whisky från åren 1962, året då Rolling Stones bildades; 1971, året då läpp/tunga logotypen användes första gången; 1972, året då albumet Exile on Main St släpptes; samt 1990, första gången Rollings Stones turnerade i Japan.

Om två dagar, den 30:e oktober, släpps “The Rolling Stones 50th Anniversary Whisky” lös på marknaden. För $6.200 är den din, om du hinner få tag i en.