Absolut Vodka breddar sitt varumärke och släpper Absolut Tune

Det är inte första gången ett globalt spritvarumärke blandar upp sin vodka eller gin med någon främmande dryck. Det vanligaste är energidrycker i olika former. Men det är absolut första gången som vi ser Absolut Vodka experimentera med annat än kryddblandningar. När Absolut nu släpper Absolut Tune är det första gången man börjar röra sig i sidled. Det här är helt säkert ett försök att bredda varumärket och göra det mer attraktivt. Och jag skulle ljuga om jag själv inte blir sugen på att plocka en flaska nästa gång jag vandrar genom en taxfree någonstans i världen. Samtidigt är jag en smula tveksam till vad detta gör med varumärket på långsikt.

Absolut Vodka har varit en förebild när det gäller långsiktig varumärkesvård. Men på senare åren har man blivit en smula otydlig i sin kommunikation. Produkterna däremot har stått stadigt på hyllan och inte avsevärt frångått den ursprungliga strategin. Det är dock historia nu när Absolut Vodka blandar upp krispigt vitt vin med sin prisbelönta vodka och döper den till Absolut Tune.

Har du provat? Berätta gärna vad du tyckte!