Categories
Bilar & Fordon Mat & Restauranger

Love truck – Stockholm finaste food truck. Och SM i Food Truck.

Vi stannade till på gatan och sprack upp i ett leende. Mitt på Östermalm, en ganska kylig morgon, stötte vi på den lilla food trucken som heter Love truck och vi blev faktiskt smått förälskade. Vacker att se på och gott innehåll. Och snart är det dags för SM i Food Truck…

Food Trucks blir mer och mer populära och har spridit sig över Sverige under de senaste åren. Kanske är det den härliga variationen av matkulturer som gör att vi uppskattar food trucks, kanske är det enkelhet och tillgängligheten. Oavsett, så finns en lång rad olika inriktningar att välja mellan – hantverksmässiga hamburgare, veganrätter, kryddigt mexikanskt, mysig fika, pulled pork och vietnamesiska mackor. Hursom oftast gott, kreativt och prisvärt. Vi gillar street food och är vid det här laget vana vid upplägget.

The Love Truck

Den som alltså fick oss att stanna upp på gatan och pausa en stund i vardagen var den kärleksfulla Love Truck som rullar på Stockholms gator för att servera lunch och fika, men dyker även upp på bokade evenemang för att servera sin goda mat ur luckan.

Love Truck_Nätterdal

Angelica och Lola Nätteldal, som driver The Love Truck, sätter just nu vårens menyer och vi ser fram emot att stöta på dem snart igen.

Love truck_mat_NätterdalTjejerna Nätteldal serverar från luckan i Love truck. 

Sverigemästerskapen i Food Truck

Sveriges första officiella Food Truck SM genomförs den 27 april på Stockholmsmässan. Upp till 20 vagnar tävlar från sina rullande restauranger i en dryg timme. Bidragen bedöms utifrån smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvaliteten på råvarorna. Juryn leds av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och ordförande för juryn i Årets Kock. Övriga i juryn är bland andra Maria Rankka, VD för Stockholms Handelskammare och Jens Linder, journalist och kokboksförfattare.

Syftet är att höja statusen för Food Truck som restaurangform och tävlingen arrangeras av GastroNord, norra Europas största fackmässa inom sin kategori på Stockholmsmässan.

Food Truck NM_love truck

Ett annat tillfälle att prova sig fram bland matvagnarna är på de Nordiska Mästerskapen i Food Truck som går av stapeln på Strandvägen i sommarstaden Mariefred den 22-23 juli 2016. Under två dagar kan du smaka dig igenom mat från alla världens hörn. Priser ges bland annat för Bästa Design (trucken), Bästa Vego och Bästa Kreativa rätt baserat på kriterier såsom råvaror, hantverk, presentation och originalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *